News

Anunțul pe care îl așteptau toți bucureștenii! Ce spune Nicușor Dan despre subvenția la încălzire

28.11.2020 | 16:25
Anunțul pe care îl așteptau toți bucureștenii! Ce spune Nicușor Dan despre subvenția la încălzire
Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan a explicat ce se întâmplă cu subvenția pentru încălzire. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.
ADVERTISEMENT

Primarul general al Capitalei a făcut anunțul pe care îl așteptau toți bucureștenii! Edilul a transmis că nu va susţine renunţarea la subvenţia de care beneficiază oamenii pentru agentul termic.

Mai mult de atât, acesta a explicat că „nu poţi să pui oamenii să plătească nişte pierderi pe care tu, ca furnizor, le produci”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Dan consideră că autorităţile se vor putea gândi la reducerea subvenţiei abia după efectuarea de investiţii în sistemul de producţie şi transport pentru agentul termic.

Anunțul pe care îl așteptau toți bucureștenii!

„Subvenţia o să continue să fie plătită în Bucureşti şi, mai mult decât atât, o să fie plătită la timp, ca să nu mai ajungem în tot mecanismul ăsta prin care se acumulează datorii şi sau Termoenergetica, sau ELCEN-ul riscă insolvenţa.

ADVERTISEMENT

Vă spun şi motivul pentru care subvenţia trebuie să fie plătită în continuare: nu poţi să pui oamenii să plătească nişte pierderi pe care tu ca furnizor le produci.

În momentul ăsta preţul real al gigacaloriei este aşa de mare pentru că nu s-au făcut la timp investiţiile în reţeaua de distribuţie a agentului termic şi pentru că se pierde.

Ăsta este motivul pentru care subvenţia va continua”, a explicat primarul general despre subvenția la încălzire.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Nicușor Dan a ținut să spună că, pe măsură ce se vor face investiţii în sistemul de termoficare şi producţie a energie termice, se va putea lua în calcul reducerea subvenţiei la agentul termic.

„Eventual o să ne gândim la reducerea subvenţiei în momentul  în care o să face aceste investiţii şi valoarea reală a producţiei şi transportului gigacaloriei să fie mult mai mică”, a adăugat Nicuşor Dan care a spus că nu va creşte preţul gigacaloriei pentru bucureşteni în iarna aceasta.

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri