Putin e diabolic! De CRĂCIUN a fost luată DECIZIA care arată clar că RUSIA a pus gînd rău României! Abia acum a fost citit semnul!

Redacţia în limba română a postului de radio ''Vocea Rusiei'', principalul canal de propagandă al preşedintelui Vladimir Putin, şi-a încheiat activitatea de 73 de ani la 25 decembrie 2014,...
19.02.2015 | 12:32
Putin e diabolic De CRACIUN a fost luata DECIZIA care arata clar ca RUSIA a pus gind rau Romaniei Abia acum a fost citit semnul

Redacţia în limba română a postului de radio ”Vocea Rusiei”, principalul canal de propagandă al preşedintelui Vladimir Putin, şi-a încheiat activitatea de 73 de ani la 25 decembrie 2014, scrie ruvr.ru.

Decizia aparţine conducerii agenţiei internaţionale de ştiri Rossiya Segodnya (Rusia Astăzi) şi survine în contextul reorganizării activităţii instituţiei, conform sursei.

Vestea a fost comunicată pe pagina de Facebook ”Vocea Rusiei”. ”Dragi prieteni, în contextul reorganizării activităţii agenţiei internaţionale de ştiri Rossiya Segodnya, redacţia în limba română a Vocii Rusiei îşi încetează activitatea de 73 de ani. De asemenea, Vocea Rusiei în limba română suspendă segmentul online – site şi pagina de Facebook. Mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi, ne-au susţinut şi ne-au ajutat să ne desfăşurăm activitatea”, se arată în ultimul mesaj postat pe această pagină.

Decizia arată clar că Rusia are un dinte împotriva României şi nu este exclus să asistăm şi în viitorul apropiat la mai multe astfel de şicane.

Sursa notează că site-ul şi pagina de Facebook au fost şi ele suspendate.

Nu se da nicio explicatie pentru faptul ca anuntul a fost facut la aproape o luna dupa decizia oficiala. Reorganizarea se pare ca era insa iminenta ca urmare a unui Ordin executiv semnat de presedintele Vladimir Putin tocmai in decembrie 2013 privind organizarea institutiilor mass-media de stat. Prin acest ordin, liderul de la Kremlin decidea ca Radio Vocea Rusiei sa fie desfiintat, la fel ca si agentia de stiri Ria Novosti, urmand ca toate sa intre sub controlul „Agentiei Internationale de Informatii Rusia Astazi” (Rossiya Segodnya).

Intre timp, Ria Novosti s-a transformat in Sputnik News iar Radio Vocea Rusiei, in Radio Sputnik. Numele este o aluzie la primul satelit artificial, lansat de sovietici in 1957, care a marcat inceputul competitie intre rusi si americani pentru cuceriea spatiului si a generat o adevarata criza in Statele Unite.

Sursă: www.gandul.info