News

Anunţul premierului despre redeschiderea şcolilor. În ce condiţii se vor relua cursurile. Video

23.04.2020 | 12:23
Anuntul premierului despre redeschiderea scolilor In ce conditii se vor relua cursurile Video
ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, în ce condiții se vor redeschide școlile după încetarea stării de urgență și ce măsuri trebuie luate.

Anunțul premierului despre redeschiderea școlilor

Premierul a anunțat că decizia de redeschidere a şcolilor va fi luată în funcţie de contextul epidemiologic şi de capacitatea de a reduce la maxim orice risc de îmbolnăvire a copiilor.

ADVERTISEMENT

”Această decizie o vom lua împreună cu preşedintele, cu echipa de la Ministerul Educaţiei pe baza estimărilor care sunt făcute de Ministerul Sănătăţii”, a declarat Orban.

Declaratii Ludovic Orban

Posted by Fanatik News on Wednesday, April 22, 2020

Șeful Executivului a refuzat să dea mai multe informații atunci când a fost întrebat dacă este posibilă o reamenajare a sălilor de clasă în toate şcolile şi dacă se poate reduce programul zilnic al elevilor.

ADVERTISEMENT

Orban cere asigurarea măştilor de protecție în școli

”Mă feresc să prezint lucruri că aşa cred eu. Aici se analizează care sunt nevoile, în cazul în care se ia decizia de deschidere, nevoile, măsurile specifice care trebuie luate”, a continuat Ludovic Orban.

Prim-ministrul a precizat că sunt o serie de măsuri care trebuie pregătite, printre acestea și asigurarea măştilor de protecție pentru toţi copiii și pentru toate cadrele didactice.

ADVERTISEMENT

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că autorităţile vor lua o decizie privind reluarea cursurilor în şcoli, grădiniţe şi universităţi numai după o consultare cu specialiştii din domeniul sanitar.

Anisie a afirmat că există două scenarii: unul conform căruia anul şcolar ar urma să se termine aşa cum a fost programat iniţial, iar al doilea care prevede prelungirea cu o săptămână a anului şcolar 2019-2020.

ADVERTISEMENT

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că există șanse mari ca școlile să se redeschidă după relaxarea măsurilor de izolare socială, care vor intra în vigoare de la 15 mai, la finalul stării de urgență.

ADVERTISEMENT