Fotbal international

Anunțul presei internaționale: Alvaro Morata s-a transferat la Atletico Madrid!

20.01.2019 | 21:08
Anuntul presei internationale Alvaro Morata sa transferat la Atletico Madrid

Presa din Anglia, dar și cea din Spania anunță că Alvaro Morata ar fi fost cedat sub formă de împrumut la Atletico Madrid până la finele stagiunii, iar echipa lui Diego Simeone este obligată să-l cumpere la vară cu 55 de milioane de euro.

Este o mutare prin care londonezii îi fac loc în echipă lui Gonzalo Higuain, care nu a făcut deplasarea la Genoa și, mai mult ca sigur, va pleca de la AC Milan.

Alvaro Morata s-a transferat la Atletico Madrid!

Morata pleacaă astfel de la Chelsea după nici două sezoane petrecute pe Stamford Bridge. În primul său sezon în Anglia, spaniolul a reușit doar 11 goluri în Premier League și un total de 15 în 48 de meciuri oficiale. Cifrele au fost încă și mai slabe în actuala stagiune, în care Morata a marcat 9 goluri în 24 de partide.

Alvaro Morata reprezintă o țintă mai veche pentru Diego Simeone, care consideră că stilul său de joc s-ar potrivi perfect într-un tandem cu Antoine Griezmann, omul numărul 1 din ofensiva lui Atletico.

Morata a castigat opt trofee cu marea rivala Real Madrid
Morata a castigat opt trofee cu marea rivala Real Madrid

Morata, produs de Atletico, crescut de Real

Alvaro Morata este un produs al clubului Atletico Madrid, pentru care a jucat la juniori între 2005 și 2007. Totuși, în 2008 a făcut pasul spre marea rivală Real Madrid, acolo unde a apucat să joace chiar la prima echipă. Nu mai puțin de patru sezoane!

Morata a fost cumpărat ulterior de Juventus, însă, după două sezoane petrecute în Serie A, atacantul a fost răscumpărat de Real pentru 30 de milioane de euro. Chelse l-a cumpărat după numai un sezon cu 70 de milioane de euro, record în istoria clubului.

Morata, 26 de ani, a câștigat opt trofee cu Real Madrid, cinci cu Juventus și unul singur cu Chelsea. Are 13 goluri și 27 de selecții pentru prima reprezentativă a Spaniei.