Anunţul Primăriei Capitalei: Bucureştenii vor avea staţii de închiriat biciclete

Primăria Capitalei va lansa în perioada următoare o licitaţie publică internaţională pentru serviciul bike-sharing, ce presupune realizarea unor staţii de biciclete de unde oricine poate închiria o bicicletă şi să o lase apoi la destinaţie.

Staţiile de biciclete ar urma să fie amenajate lângă şcoli, magazine, universităţi, staţii de metrou, zone aglomerate, scrie b365.ro.

Gabriela Firea a precizat că închirierea se va face pe bază de cartelă.

"Noutatea va fi că doritorii mersului cu bicicleta vor putea afla de pe internet, de pe telefonul mobil care este cea mai apropiată staţie şi să lase în rastel bicicleta luată din altă zonă. Va fi un serviciu ce este îndrăgit în capitalele europene şi foarte multe persoane au renunţat la maşina personală şi au ales mersul pe bicicletă. Bineînţeles că va fi nevoie de piste pentru biciclete şi în perioada următoare toate pistele desenate în planul de mobilitate vor fi puse în funcţiune. În Capitală vor fi din ce în ce mai multe piste pentru biciclete. Mi-aş dori ca acest proiect să demareze în primăvară, este vorba de o licitaţie care nu poate fi gata în câteva zile", a explicat Gabriela Firea.