News

Anunţul procurorului General despre presupusele crime în serie din Caracal. Ce a decis Bogdan Licu

26.07.2019 | 18:06
Anuntul procurorului General despre presupusele crime in serie din Caracal Ce a decis Bogdan Licu

Procurorul General al României intervine în cazul presupusei crime petrecute într-o comună din  județul Olt, în apropiere de Caracal. Mai mult decât atât, Bogdan Licu a anunțat în cursul zilei de vineri, 27 iulie,  că a dispus efectuarea de verificări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, pentru a stabili modul în care procurorii au gestionat ancheta în cazul fetiței dată dispărută în urmă cu câteva zile și care se pare că a fost ucisă.

Anunțul procurorului General despre crima din Caracal

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Bogdan Dimitrie Licu, a dispus în cursul zilei de azi, 26 iulie 2019, efectuarea de verificări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal privind modul în care s-a realizat supravegherea activității de cercetare penală în cauza privind decesul unei tinere din județul Olt. Controlul va fi efectuat de către procurori din cadrul Serviciului de Îndrumare și Control”, se arată într-o informare transmisă de reprezentanții Ministerului Public.

În apărarea lor, autoritățile aruncă vina pe Serviciul de Telecomunicații Speciale, pe care îl acuză că a întârziat operațiunea de salvare, furnizând oamenilor legii nu mai puțin de trei locații greșite, în urma apelului la 112 al Alexandrei Măceșanu, tânăra de doar 15 ani care reclama că a fost răpită.

Alexandra, fetița de 15 ani, răpită și ucisă de un bărbat în vârstă de peste 65 de ani. Sursa foto: adevarul.ro
Alexandra, fetița de 15 ani, răpită și ucisă de un bărbat în vârstă de peste 65 de ani. Sursa foto: adevarul.ro

Numele presupusului criminal, într-un dosar DIICOT

Bogdan Licu a mai spus şi că numele lui Dincă apare pe o listă de suspecţi în cazul dispariţiei primei fete, într-un dosar care fusese declinat la DIIICOT. “Da, am constatat că este un dosar la DIICOT constituit nu de luni de zile, ci urmare a dispariției de zilele trecute a unei alte fete (cea dispărută în aprilie -n.r.). În acest moment, analizăm posiblitatea ca prezentul dosar unde se face cerctarea la fața locului să fie preluat de către DIICOT și instrumentat. Da, dar nu am în acest moment datele exacte.

Nu s-a constituit dosarul atunci (aprilie -n.r.) la DIICOT, ci la altă structură de parchet, după care a fost declinat la DIICOT. Era un cerc mai mare de suspecți și în acest cerc apărea acest om”, a declarat Bogdan Licu, la Antena 3, potrivit Mediafax.  Procurorul general a reiterat ideea potrivit căreia polițiștii puteau interveni în momentul în care au aflat locația exactă, fără să aștepte autorizația de percheziție.

Ce spune ministrul de Interne, Nicolae Moga

La rândul său, Nicolae Moga, proaspăt instalat în funcția de ministru de Interne după demisia anunțată de Carmen Dan a comentat întreaga situație, anunțând că va analiza modul în care a decurs localizarea apelului respectiv, iar cei găsiți vinovați se vor alege cu sancțiuni dure.

Un caz cutremurător care sper să fie elucidat cât mai repede. Ancheta nu este încă finalizată și nu vreau să dau verdicte. Este prematur să mă pronunț acum cu privire la felul cum a fost gestionat apelul la 112 sau cum s-a făcut localizarea telefonului, dar evident toate aceste lucruri trebuie clarificate. Dacă într-adevăr se dovedește că au fost întârzieri în modalitatea de intervenție, cine este vinovat trebuie să plătească, indiferent că este de la Poliție sau de la STS”

Am solicitat comenzii Poliției Române să aloce toate resursele în acest caz pentru elucidarea cu celeritate a tuturor aspectelor. Deja, conducerea Poliției Române a trimis specialiști de la Institutul National de Criminalistică și de la Secția de Investigații Criminale la Caracal pentru a acorda sprijin polițiștilor de acolo. Solicit Poliției Române să comunice permanent pe această situație”, a declarat ministrul de Interne.

Tags: