News

Anunțul STB despre traseul tramvaiului 41. Cum se va circula pe cea mai aglomerată linie din București

12.08.2019 | 14:48
Tramvaiul 41 va circula pe un singur fir pe Podul Grant. Sursa foto - facebook

Anunțul STB despre traseul tramvaiului 41 nu îi va bucura pe cei care așteptau ca de la 1 septembrie tramvaiul să își reia traseul obișnuit. Astfel, începând cu prima zi a lunii următoare, se va circula pe un singur fir, pe Podul Grant. Lucrătorii Primăriei au montat deja o linie „pendulă” pe Pod, iar directorul STB, Andrei Creci, a confirmat că frecvența tramvaiului 41 va fi afectată de această situație.

Anunțul STB despre traseul tramvaiului 41

Culmea, primarul general, Gabriela Firea, a scris, săptămâna trecută pe o rețea de socializarte că de la 1 septembrie circulația tramvaiului 41 va fi reluată. Cu toate acestea, pe Podul Grant se va merge însă pe un singur fir. În mod evident, timpii de așteptare vor fi mult mai mari, în condițiile în care tramvaiul era oricum foarte aglomerat la orele de vârf. De remarcat că pe Podul Grant a fost montată deja o joncțiune între cele două linii, astfel încât tramvaiele să treacă de pe o parte pe cealaltă, la capetele podului.

„Se va circula, cum se spune în popor, adică pe un singur fir. Se va circula alternativ. Un tramvai dintr-un sens va trece, iar celălalt va aștepta. Frecvența tramvaiului 41 va fi afectată. La frecvența care a circulat tramvaiul 41 nu se mai poate ajunge pe un singur fir. Dar oricum, este mai bine decât cu liniile navetă, care oricum vor rămâne și ele pe traseu”, a declarat Andrei Creci, director al Societății de Transport București.

Anunțul STB despre traseul tramvaiului 41. Lucrări tramvai 41
Lucrările pe linia tramvaiului 41 continuă și după 1 septembrie. Sursa foto – facebook

Cum se va circula pe cea mai aglomerată linie din București

De asemenea, omul care conduce Societatea de Transport din București a precizat că suplimentar se va înființa și linia navetă 643, cu cinci autobuze, care va funcționa între bucla Ghencea și Cora Lujerului. Vă readucem aminte că circulaţia tramvaielor pe linia 41 a fost suspendată, din 29 iunie până pe 1 septembrie, pentru efectuarea lucrărilor la Podul Ciurel, Podul Grant şi staţia de metrou din Drumul Taberei.

Zeci de autobuze au fost introduse în circulaţie pentru călătorii acelei linii, dar oamenii sunt revoltați, fiind nevoiți să stea ore întregi în trafic, pe un traseu pe care îl străbăteau în doar câteva minute cu tramvaiul. Podul Grant din Capitală a intrat în reparaţii capitale în această vară, iar lucrările vor dura 24 de luni, cu o investiţie de aproximativ 11 milioane de euro.
 

Tags: