News

Anunţul sumbru al lui Nelu Tătaru. Când ar putea scăpa România de coronavirus

28.07.2020 | 22:24
Anuntul sumbru al lui Nelu Tataru Cand ar putea scapa Romania de coronavirus
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că omenirea trebuie să se obișnuiască să trăiască cu noul coronavirus, cel puțin un an doi de acum încolo. În plus, ne putem aștepta și la valul 2 de Covid-19.

Nelu Tătaru a vorbit la Digi24 despre situația grea cu care se confruntă România și, din păcate, previziunile nu sunt deloc îmbucurătoare. Referitor la testarea națională, care a fost anunțată în luna iunie, ministrul sănătății a spus că ”A început acel test de seroprevalență.

ADVERTISEMENT

În ultimele 24 de ore, în România au fost prelucrate nu mai puțin de 21.135 de probe. Din acestea, 13.127 au fost făcute în baza definiției de caz și a protocolului medical.

Când vom scăpa de COVID-19. Ce spune Nelu Tătaru

“Au început recoltările de la diverse laboratoare din județe și continuă această recoltare care vine spre București. În acest moment, a scăzut ritmul că trebuie să gestionăm a doua cocoașă a primul val pandemic, dar acel test merge în continuare”, a declarat Nelu Tătaru pentru Digi24.

ADVERTISEMENT

Cât despre rezultatele testelor, ministrul sănătății a spus că vor veni, cel mai probabil, la începutul lui septembrie. ”Ne va arăta, în acest context, cam ce imunizare avem în acest moment și poate previziona și un eventual VAL 2”.

Un semnal de alarmă pe care l-a tras ministrul Sănătății a fost legat de un al doilea val al pandemiei care sperie pe toată lumea. Din păcate, încă nu l-am depășit pe primul, iar premisele nu sunt deloc bune.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să ne obișnuim să conviețuim cu acest virus cel puțin un an-doi. Orice pandemie ne-a dat această experiență”, a completat Nelu Tătaru.