News

Anunțul sumbru făcut de Alexandru Rafila în contextul coronavirus în România: „Va fi o creștere mai rapidă a mortalității”

04.08.2020 | 08:02
Anuntul sumbru facut de Alexandru Rafila in contextul coronavirus in Romania Va fi o crestere mai rapida a mortalitatii
ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila a făcut declarații cu privire la situația real în contextul coronavirus în ceea ce îi privește pe români.

Medicul susține că numărul cazurilor va crește alarmant în următoarea perioadă din cauza oamenilor care nu respectă igiena și condițiile de împiedicare a răspândirii virusului.

ADVERTISEMENT

De altfel, reprezentantul României la OMS (Organizația Mondială a Sănătății) este de părere că vor muri tot mai mulți oameni și vor crește și cazurile la terapie intensivă.

Alexandru Rafila crede că România nu va scăpa curând de pandemie

Medicul a declarat, pe 3 august 2020, la Digi 24, că nu există nicio scădere a numărului de cazuri, iar situația este din ce în ce mai alarmantă, iar românia se va confrunta în perioada următoare cu un număr mare de morți și bolnavi de coronavirus la terapie intensivă.

ADVERTISEMENT

„ Ne aşteptăm în mod normal în perioada următoare, în următoarele săptămâni, să avem o creştere mai rapidă a numărului de cazuri atât la Terapie Intensivă, cât şi o creştere mai rapidă a mortalităţii”, explică el.

Alexandru Rafila a explicat și de ce numărul de îmbolnăviri pare că este mai mic în ultimele zile. „ Cea mai mare parte a laboratoarelor private nu lucrează duminica, iar aceste teste, care sunt pozitive în proporţie de peste 10 la sută, sunt teste care sunt făcute, cred că în proporţie de peste 90 la sută sau poate chiar mai mult, pacienţilor simptomatici sau celor care întrunesc definiţiile de caz ale Institutului Naţional de Sănătate Publică, nu sunt teste făcute la cerere”, a explicat el.

ADVERTISEMENT

Reprezentantul României la OMS susține că a crescut numărul pacienţilor de la Terapie Intensivă, iar 5 % din bolnavii de coronavirus neesită îngrijiri speciale.

„ Există un decalaj între creşterea numărului de cazuri şi creşterea numărului de persoane internate la Terapie Intensivă, dar şi în ceea ce priveşte mortalitatea, e un decalaj de două-trei săptămâni, pentru că, practic, o pesoană care se îmbolnăveşte nu intră de a doua zi la Terapie Intensivă, după o evoluţie de 7-10 zile ajunge în secţia de Terapie Intensivă. De asemenea, mortalitatea crescută apare după un interval mai mare de la creşterea cifrelor. Deci ne aşteptăm în mod normal în perioada următoare, în următoarele săptămâni, să avem o creştere mai rapidă a numărului de cazuri atât la Terapie Intensivă, cât şi o creştere mai rapidă a mortalităţii.”, a afirmat Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT