News

Anunțul surprinzător al lui Ion Cristoiu. De ce s-ar înscrie în PSD și cine crede că va câștiga fără probleme alegerile interne

23.06.2020 | 21:37
Anuntul surprinzator al lui Ion Cristoiu De ce sar inscrie in PSD si cine crede ca va castiga fara probleme alegerile interne
ADVERTISEMENT

Ion Cristoiu consideră că PSD trebuie să rămână în Opoziție cu orice preț, indiferent cine ar câștiga alegerile.

Jurnalistul susține că gruparea Ștefănescu – Teodorovici nu are nicio șansă să ajungă la conducerea PSD.

ADVERTISEMENT

Gazetarul crede că a venit momentul ca PSD să piardă alegerile parlamentare și locale, tocmai pentru a trece printr-o reformă adevărată care să-i permită să revină peste 4 ani cu un program de guvernare coerent.

Ion Cristoiu e pregătit să se înscrie în PSD, cu o singură condiție

Cristoiu crede că cei din PSD trebuie să realizeze că nu sunt iubiți, ci un partid care a câștigat alegerile electorale cu pomeni.

ADVERTISEMENT

Cristoiu nu dă nicio șansă cuplului Codrin Ștefănescu – Eugen Teodorovicide a câștiga alegerile interne în PSD și îl vede pe Marcel Ciolacu drept cel care va fi nevoit să salveze partidul de la dispariție.

Alegerile pentru conducerea PSD ar putea avea loc în 2-3 săptămâni, conform lui Marcel Ciolacu, însă lucrurile sunt complicate de epidemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Cristoiu crede că Teodorovici nu are șanse de a câtiga alegerile tocmai pentru că este asociat cu Liviu Dragnea, fostul lider al PSD.

Gruparea Ștefănescu – Teodorovici și susținătorii lor nu au nicio șansă să ajungă la conducerea PSD. Poziția acestei grupări e că partidul trebuie să revină la suveranism, la interesele celor mulți din PSD.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu și actuala conducere PSD sunt atacați de pe o poziție ușor de demontat prin manipulare. Imediat când spui gruparea lui Liviu Dragnea, când spui Liviu Dragnea are imaginea de Ceaușescu din decembie 1989. Criminal, monstru, tiran”, a explicat Cristoiu, conform Mediafax.

Jurnalistul susține că lucrurile s-ar putea complica dacă pe lângă Marcel Ciolacu va candida Gabriela Firea. Cu toate acestea, Cristoiu e pregătit să se înscrie în PSD dacă Ciolacu nu va câștiga cu 100%, lucru care ar demonstra că PSD e un partid care a evoluat, democratic.

Cristoiu a subliniat că PSD trebuie să rămână neapărat în Opoziție, indiferent cine ar fi președinte.

„Dacă PSD dispare, electoratul de stânga ajunge la PNȚCD. PSD nu e pregătit de alegerile de peste 4 ani, trebuie să treacă printr-o reformă dictată de un eșec electoral, o revoluție. Acest lucru se poate face numai în Opoziție. PSD trebuie să câștige electorat urban, tânăr, modern, european. Acest partid nu e iubit, au lăsat mereu impresia că dau pomeni asemeni unui ciocoi care aruncă o bancnotă din mersul cabrioletei”, a explicat jurnalistul.

ADVERTISEMENT