Sport

Tribunalul București, veste proastă pentru Dinamo privind noul plan de reorganizare

Tribunalul București a venit cu o veste proastă pentru Dinamo. Ce decizie au luat magistrații privind noul plan de reorganizare.
13.07.2023 | 09:32
Tribunalul Bucuresti veste proasta pentru Dinamo privind noul plan de reorganizare
Anunțul Tribunalului București cu privire la noul plan de reorganizare al lui Dinamo. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT
13-07-2023
06:41

Tribunalul București, o nouă amânare privind noul plan de reorganizare al lui Dinamo

Judecătorul sindic a decis o nouă amânare privind noul plan de reorganizare al lui Dinamo. După doar un minut, s-a stabilit ca următorul termen să aibă loc pe 4 septembrie. Andrei Nicolescu, Claudiu Balog și avocatul lui Diego Fabbrini, Carmen Radu, au fost prezenți în această dimineață la Tribunalul București. 

După ce judecătorul sindic a anunțat o nouă amânare, președintele Andrei Nicolescu, prezent în sala de judecată, și-a pus mâinile în cap, conform gsp.ro. Șeful celor de la Dinamo a reacționat astfel pentru că amânările îi obligă pe cei de la Red&White să plătească datorii ale lui Dinamo.

În cazul în care va primi un verdict favorabil, Dinamo va scăpa de datorii totale în valoare de 5,8 milioane de euro. Astfel, vestea a picat cum nu se poate mai prost pentru suflarea dinamovistă care se pregătește de revenirea echipei lui Ovidiu Burcă în SuperLiga.

Judecătorul sindic dă semnale că planul de reorganizare actual, cel care presupune datorii de 8 milioane de euro, se derulează în condiții normale.

23-06-2023
07:27

Tribunalul București, o nouă amânare cu privire la noul plan de reorganizare al lui Dinamo

Începând de miercuri, 21 iunie, magistrații au intrat în grevă, iar suflarea dinamovistă nu își făcea speranțe pentru ca termenul pentru vineri, 23 iunie, în ceea ce privește planul de reorganizare al clubului din Ștefan cel Mare să fie pe masa Tribunalului București. 

Contrar așteptărilor, dosarul cu noul plan de reorganizare al lui Dinamo a fost pe masa Tribunalului București, însă judecătoarea a decis o nouă amânare pentru 13 iulie 2023. Judecătoarea prezentă a luat decizia la doar un minut după ce a intrat în sală. 

Claudiu Balog, avocata APCH și avocata lui Diego Fabbrini au fost prezenți vineri dimineață la Tribunalul București. De asemenea, Andrei Nicolescu, președintele lui Dinamo, a fost prezent în sala de judecată. 

„Speța nu înregistrează soluționări urgente”, le-a transmis judecătoarea reprezentaților clubului, potrivit gsp.ro. Andrei Nicolescu este optimist și speră ca termenul de pe 13 iulie să fie ultimul în dosarul lui Dinamo. 

„Avem încredere că pe 13 iulie va fi ultimul termen. Speăm că va fi integrată la cauze urgente, având în vedere dispozițiile imperative ale legii. Ce stabilește judecătorul trebuie să se pronunțe în termen de 15 zile de la depunerea cererii de catre administratorul judiciar privind modificarea planului.

Înțelegem lupta sindicala, dar nu tebuie să afecteze principiile ce guvernează aplicarea justitiei, respectiv celeritatea în acest caz”, a declarat Andrei Nicolescu. 

Suporterii dinamoviști au sperat la o veste bună în cursul zilei de luni, după ce judecătorii Tribunalului București au avut pe ordinea de zi dosarul noului plan de reorganizare al clubului din Ștefan cel Mare. Nu s-a luat însă nicio decizie și s-a stabilit un nou termen care va avea loc vineri, 23 iunie, de la ora 10:00.

Anunțul Tribunalului București cu privire la noul plan de reorganizare al lui Dinamo

Dinamo a promovat în SuperLiga după un sezon petrecut în eșalonul secund al fotbalului românesc. Clubul din Ștefan cel Mare speră să dubleze reușita din plan sportiv cu un verdict favorabil venit de la Tribunalul București în privința noului plan de reorganizare.

ADVERTISEMENT

Dacă noul plan de reorganizare va fi aprobat de judecătorul sindic, Dinamo va scăpa de datorii în valoare totală de 5 milioane de euro. La începutul lunii aprilie, planul de reorganizare de la Dinamo a fost aprobat de creditori, astfel, mai este necesară doar aprobarea judecătorului sindic.

Este o nouă amânare după ce la termenul de 25 mai, judecătorul sindic a decis repunerea pe rol a dosarului. Judecătoarea Adam Constantin Veronica a fost președintele completului de judecată la termenul de luni, 19 iunie.

ADVERTISEMENT

Tribunalul București a anunțat o nouă amânare în aprobarea planului de reorganizare al lui Dinamo

Cazul planului de reorganizare al lui Dinamo s-a judecat pe fond. La Tribunalul București și-au făcut apariția luni dimineața Claudiu Balog, avocatul și reprezentantul RTZ. Totodată, au fost prezenți Andrei Nicolescu, președintele clubului din Ștefan cel Mare, avocat extrem de lăudat de Dumitru Dragomir.

Vlad Iacob și Dorin, tatăl administratorului special de la Dinamo, au fost prezenți la Tribunalul București. La începutul ședinței, avocata ce reprezintă interesele lui ACS FC Dinamo, echipa deținută de Nicolae Badea, a cerut amânarea verdictului pentru că administratorul judiciar al lui Dinamo 1948 a adus alte precizări cu puțin timp înainte de startul termenului de luni, 19 iunie, anunță gsp.ro.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, judecătoarea Adam Constantin Veronica a respins cererea de acordare a unui nou termen și a argumentat decizia. Aceasta a mărturisit că precizările au fost depuse cu mai mult de 10 zile înainte de termenul de luni.

Avocata lui Diego Fabbrini a sabotat planul lui Dinamo

Diego Fabbrini, fostul jucător al celor de la Dinamo, apare în dosar în dreptul contestatarilor, iar avocata jucătorului italian a încercat să saboteze încercarea „alb-roșiilor”. Avocata a invocat excepția de neconstituționalitate, folosindu-se de articole din lege.

ADVERTISEMENT

Inițiativa avocatei lui Diego Fabbrini a fost sprijinită de avocata lui Nicolae Badea. Claudiu Balog, reprezentatul lui Dinamo, s-a opus, însă în cele din urmă instanța a decis un nou termen vineri, 23 iunie, ora 10:00.

ADVERTISEMENT