Life

Anunțul medicului Adrian Marinescu! Mihai Bendeac nu a fost internat la Matei Balș. De ce ar fi ascuns actorul că are coronavirus

18.05.2020 | 10:49
Anuntul medicului Adrian Marinescu Mihai Bendeac nu a fost internat la Matei Bals De ce ar fi ascuns actorul ca are coronavirus
ADVERTISEMENT

Chiar dacă s-a numărat alături de membrii familiei sale printre persoanele infectate cu noul coronavirus, Mihai Bendeac a decis să facă public acest lucru abia în ediția de sâmbătă seara a emisiunii iUmor, filmată în condiții speciale, de acasă. La scurt timp după acest anunț, medicii de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș au confirmat că îndrăgitul actor nu a figurat ca pacient în evidențele lor.

De ce nu a vrut Mihai Bendeac să se știe că a avut coronavirus. Explicațiile medicului Mihai Marinescu

Fratele meu doar a tușit, eu, mama și tata am avut simptome: dureri musculare, stare de oboseală, fără gust și miros. Pe mine m-au ținut 48 de zile, dar pe ai mei 8-9 zile. Ce m-a frapat pe mine e că eram absolut normal, iar în decurs de cinci minute aveam toate simptomele”, a dezvăluit Mihai Bendeac, precizând că s-a infectat în timpul slujbei de înmormântare a bunicului său, contractând virusul chiar de la preoții Bisericii Sf. Dumitru, din Capitală.

ADVERTISEMENT

De altfel, încă de la începutul epidemiei s-a aflat că șase angajați ai lăcașului de cult, printre care și femeia de la lumânări aveau COVID-19, un părinte fiind deja internat. Profitând de faptul că filmările emisiunilor TV care implică prezenţa unui public numeros au fost oprite în această perioadă, Mihai Bendeac a preferat să păstreze secretul în legătură cu starea sa de sănătate.

În plus, chiar dacă DSP București a făcut anchetă epidemiologică la biserică și în rândul celor care au interacționat cu clerul bisericesc, nu toate aceste persoane au fost testate, așa că nu s-a putut afla numărul exact al cazurilor de îmbolnăvire, printre care s-a numărat și juratul iUmor. Potrivit lui Adrian Marinescu, medic infecționist în cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș, oamenii au tendința de a ascunde că sunt infectați cu acest virus, de teama internării în spital.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță că s-a mers pe firul celor care au fost contacți cu personalul din acea biserică, doar că este foarte important ca oamenii să vorbescă, să recunoască. Mulți ascund acest lucru, de teamă că sunt internați. În plus, nu toți sunt testați.

Cei care nu au simptome sunt izolați 14 zile, iar dacă apar trebuie să anunțe DSP sau la 112. Atunci, sunt preluați la spital și testați”, a explicat acesta, precizând că niciun membru al familiei lui Mihai Bendeac nu s-a numărat printre pacienții unității medicale din București.

ADVERTISEMENT

Actorul s-a testat live pentru a demonstra că a fost bolnav de coronavirus

Văzând că anunțul său stârnește nenumărate controverse în mediul online, nu puțini fiind cei care l-au acuzat că exagerează, carismaticul actor al Teatrului de Comedie din Capitală a recurs la o metodă inedită prin care să le dovedească tuturor de adevărul afirmațiilor făcute în cadrul celei mai recente ediții a emisiunii iUmor. Astfel, Bendeac a intrat în direct pe propriul canal de Youtube, iar apoi s-a înțepat în deget și a așteptat „pe viu”, alături de fani, rezultatul testului.

Am avut dreptate, asta indică faptul că există anticorpi, așa că am avut dreptate (n.r. că a avut coronavirus). Treaba asta s-a întâmplat acum două luni. Mă bucur foarte mult că am făcut acest clip, pentru că există, din păcate, foarte mulți oameni care se gândesc că ar fi stigmatizați. E o tâmpenie. Trebuie să trecem împreună prin această chestie.

ADVERTISEMENT

Nu m-am testat atunci. Atât eu, cât și familia, ne-am autoizolat, am făcut ceea ce știam că e ok să facem în momentul în care suspectezi că ai treaba asta. De ce nu ne-am dus la spital? Pentru că spitalele erau supraaglomerate, se făceau foarte multe anunțuri vizavi de serviciul 112, nu apelați serviciul 112 decât dacă aveți probleme respiratorii grave”, le-a transmis Mihai Bendeac celor care i-au urmărit live-ul de duminică seara.

„Azi de dimineață (duminică) m-am trezit într-un jihad, efectiv, aveam sute de apeluri, într-un final m-a sunat și maica-mea. Presa a preluat o chestie pe care eu am spus-o într-o emisie iUmor. Am fost extrem de revoltat față de atitudinea pe care mulți au avut-o vizavi de medicii români, de polițiștii români, ideea e că mi s-a părut flagrant faptul că nici o persoană publică din România, nimeni, efectiv, nu a vorbit despre treaba asta și nimeni nu spune că ar fi avut simptome.

Băi, ok, nu știi sigur că ai avut, dar măcar ai avut o gripă foarte puternică și te-ai dus cu gândul că poți să ai treaba respectivă. Am mai avut gripe și răceli de-a lungul timpului, dar nu mi s-a întâmplat niciodată ca în 5 minute să am dintr-o dată foarte multe simptome: dureri musculare, pierdere de gust, pierdere de miros, o stare de oboseală, o stare febrilă. În plus, în acea noapte am dormit 12 ore fără somnifere și nu am avut nici un fel de vis. Până la urmă este o gripă. Ca să rezum, simptomele puternice au durat 24 de ore, după care ușor-ușor au început să scadă”, a mai spus juratul iUmor.

ADVERTISEMENT