News

Apă caldă și căldură, în Timişoara, numai pentru o săptămână. ”Populaţia va primi căldură doar noaptea, spitalele – non-stop”

Dominic Fritz vine cu soluții pentru timișoreni, după ce au rămas fără apă caldă și căldură, din cauză că firma de termoficare a orașului a încetat furnizarea gazelor.
27.10.2021 | 15:46
Apa calda si caldura in Timisoara numai pentru o saptamana Populatia va primi caldura doar noaptea spitalele  nonstop
ADVERTISEMENT

Dominic Fritz a anunțat, miercuri, că Timișoara va avea din nou apă caldă și căldură, însă doar pentru 7 zile. Populaţia va primi căldură doar noaptea, iar spitalele non-stop, încât să nu se creeze probleme pacienților.

Primarul municipiului Timișoara a decurs, astfel, la semnarea unui contract de urgenţă cu un alt  furnizor de gaz, pe o perioadă temporară. Drept urmare, caloriferele localnicilor ar trebui să se reîncălzească din această seară.

ADVERTISEMENT

Dominic Fritz: ”Cinci milioane de lei se alocă din bugetul local pentru repornirea sistemului de încălzire”

”Am reuşit să găsim o soluţie de avarie cu un alt furnizor de gaz. Încheiem în aceste ore un contract de urgenţă pentru o cantitate de gaz care asigură clienţilor Colterm căldura şi apa caldă pentru o săptămână, într-un sistem minimal.

Plata o asigurăm în avans din bugetul local: 5 milioane de lei, toţi banii de care dispunem momentan. În seara asta, Colterm va fi reconectat la gaz şi va putea reporni sistemul de încălzire.

ADVERTISEMENT

Din păcate, va putea opera doar cu CET Sud cu un consum minim de gaz, ceea ce va asigura funcţionarea sistemului preponderent în orele de noapte. Spitalele vor avea căldură fără întrerupere”, a anunțat pe facebook primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz.

Edilul i-a mai avertizat pe timișoreni asupra creșterii  din această iarnă a prețurilor la facturile de gaz și energie electrică. A menționat, de asemenea, că se caută soluții și în acest sens.

ADVERTISEMENT

”Continuăm să lucrăm pe mai multe variante de soluţii pentru ca timişorenii abonaţi la Colterm şi spitalele să aibă în această iarnă căldură şi apă caldă. Susţinerea din partea bugetului de stat va trebuie să joace un rol important, acest lucru fiind valabil pentru toate companiile de termoficare din România.

Urmează o perioadă grea pentru toţi din cauza creşterii preţului la gaz şi energie electrică şi facem tot ce putem la nivel local şi naţional să o trecem cu bine. Costuri însă vor fi, pentru toţi, iar Timişoara a fost un semnal de alarmă. De aceea este necesară o soluţie naţională care să sprijine şi consumatorii cu centrale proprii şi pe cei conectaţi la sistemele publice de termoficare.

ADVERTISEMENT

Devine din ce în ce mai clar că putem să depăşim această criză prin solidaritate, dialog pe soluţii comune şi sinceritate faţă de cetăţeni”, a mai precizat Fritz.

De ce au rămas timișorenii fără apă caldă și căldură

Firma cu care a încheiat temporar Dominic Fritz contractul este OMV Petrom. Asta după ce E.On a refuzat să mai alimenteze cu gaze societatea de termoficare a municipiului, Colterm, din cauză că nu și-ar fi plătit datoriile.

”Astăzi, din păcate, o să fie câteva lucruri grele de anunţat, de discutat. Acum câteva minute compania Delgaz a oprit distribuţia gazului pentru CET Centru şi Compania E. ON a sistat furnizarea gazului pentru Colterm.

Până acum două ore am stat în negocieri cu ultimul furnizor de gaz, care până la urmă ne-a dat un răspuns negativ, asta înseamnă că Timişoara momentan nu are o companie care ar vrea să furnizeze gaze naturale”, anunța Fritz marți, într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT
Tags: