News

Apa caldă va fi oprită 4 zile în București. Vor fi afectate 115 blocuri și un spital

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. a anunțat că furnizarea apei calde va fi întreruptă pentru şapte puncte termice care alimentează aproximativ 115 blocuri din Sectorul 2.
20.05.2022 | 21:42
Apa calda va fi oprita 4 zile in Bucuresti Vor fi afectate 115 blocuri si un spital
Lucrările anunțate la conducta din zona Fundeni vor dura 4 zile. Foto: nara.getarchive.net
ADVERTISEMENT

Fără apă caldă va fi și spitalul Fundeni. În ambele situații, furnizarea apei calde va fi întreruptă între 23 și 27 mai. Aici s-a ajuns din cauza unor lucrări la o conductă în zona Fundeni.

Patru zile fără apă caldă

Conform comunicatului remis de Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A., lucrările vor începe luni. Este vizată o conductă veche de 4 decenii.

ADVERTISEMENT

Luni, 23 mai, vor începe lucrări de reparaţii a conductei primare cu diametrul de 600 mm, cu o vechime de aproape 40 de ani. Lucrările sunt esenţiale pentru funcţionarea sistemului de termoficare în sezonul viitor de încălzire și vor fi efectuate în perimetrul delimitat de parcurile Plumbuita şi Motodrom şi șoseaua Fundeni”, se arată în comunicatul

Luni dimineaţă vor începe manevrele tehnice de golire a conductei, urmate de intervenţiile pentru reparaţii. După finalizarea tuturor lucrărilor, vor fi efectuate operaţiunile de umplere a tronsonului de conductă.

ADVERTISEMENT

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute în teren. Este important de subliniat faptul că echipele CMTEB vor lucra simultan în mai multe puncte din reţea, astfel încât, pe măsură ce se vor remedia avariile, punctele termice să fie repuse în funcţiune mai repede decât termenul estimat“, precizează comunicatul CMTEB.

La începutul lunii au fost alte probleme

Pentru a afla informații suplimentare despre stadiul lucrărilor, cetățenii afectați au la dispoziţie numerele de telefon 031.9442 sau 0800.820.002, dar şi aplicaţia Termoalert.

ADVERTISEMENT

Altfel, amintim că la începutul lunii mai, furnizarea agentului termic pentru apă caldă a fost sistată pentru 370 de blocuri, dar şi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “M. S. Curie – Budimex”.

Aici s-a ajuns ca urmare a unei avarii. La acea vreme, Compania Municipală Termoenergetica transmitea că planificase imediat lucrări de remediere a marii avarii din reţeaua primară DN 800, pe magistrala Berceni. Pentru ca locuitorii din zonă să aibă apă caldă cât mai repede, a fost propusă înlocuirea unei porţiuni de conductă între Drumul Găzarului şi strada Izvorul Rece.

ADVERTISEMENT

 

Tags: