News

Apă de un metru, puhoaie dezlănţuite. Un bătrîn a fost la un pas să se înece pe stradă

Scene dramatice au fost surprinse în oraşul Iaşi în timpul unei furtuni petrecute joi seară. Un bătrân a rămas captiv în mijlocul apei adunate pe stradă....
15.04.2016 | 08:36
Apa de un metru puhoaie dezlantuite Un batrin a fost la un pas sa se inece pe strada
ADVERTISEMENT

Scene dramatice au fost surprinse în oraşul Iaşi în timpul unei furtuni petrecute joi seară. Un bătrân a rămas captiv în mijlocul apei adunate pe stradă.

Puhoiul care a venit cu viteză l-a surprins pe om chiar când traversa. Un trecător l-a zărit la timp şi a reuşit să îl salveze. Iaşiul a fost paralizat de ploaia torenţială. Canalele nu au reuşit să facă faţă puhoaielor de apă şi au răbufnit.

ADVERTISEMENT

Furtunile şi grindina au făcut prăpăd în estul ţării. Iaşiul a rămas sub ape după o ploaie torenţială de numai câteva minute. Puhoaiele au depăşit un metru înălţime, iar mai mulţi oameni au rămas prinşi în maşini într-un pasaj inundat. Canalele nu au reuşit să facă faţă puhoaielor de apă şi au răbufnit.
“Au fost inundate locuinţe, subslouri şi curţi. ISU a intervenit în 12 locaţii pentru evacuarea apei. Apa având între 80 şi 120 de centimetri”, a declarat Silvia Bolohan, purtător de cuvânt ISU Iaşi.

Un bătrân de 65 ani a vrut să treacă stradă joi seară, fix în timpul furtunii care a lovit Iaşul. Puhoaiele l-au dărâmat însă pe bătrân iar apa l-a târât câţiva metri. După câteva momente de uluială, un trecător a intervenit şi a scos victima din apă.
Torentul l-a adus însă pe bătrân în şoc hipotermic. Dramatic este însă că ambulanţa a venit după 2 ore.

ADVERTISEMENT

A plouat cu grindină

În judeţul Suceava, o ploaie cu grindină a lăsat dezastru în urmă.

A fost peisaj de iarnă în localitatea în localitatea Boroaia, chiar dacă suntem în luna aprilie. După o ploaie cu gheaţă de peste 20 de minute, străzile din localitate şi acoperişurile caselor au fost albe. Trebuie spus că gheaţa care s-a depus este în strat consistent de 5 – 6 centimetri.

Sursa: RomâniaTV.net