News

Apă plată, apă minerală și lapte UHT de sute de mii de euro! Ce instituție de învățământ a demarat achiziția

Apă plată, apă minerală și lapte UHT de sute de mii de euro! Ce instituție de învățământ a demarat achiziția și câte sticle sau cutii trebuie să primească în următorul an și jumătate
28.01.2022 | 08:03
Apa plata apa minerala si lapte UHT de sute de mii de euro Ce institutie de invatamant a demarat achizitia
Apă plată, apă minerală și lapte UHT de sute de mii de euro la o școală! Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

La puține ore după ce un polițist angajat din sursă externă a accidentat mortal o copilă pe o trecere de pietoni și a rănit serios o a două fată, IGPR-ul a lansat un proiect de peste 500 de mii de euro. Mai exact, instituția a decis să plătească 500.000 de euro pe odorizante, afișe și broșuri de educație rutieră.

FANATIK a scris AICI despre proiect, unul menit să transforme România într-o țară sigură din punct de vedere al traficului rutier pentru cetățenii ei, dar și pentru investitori și turiști sau cei care doar tranzitează țara.

ADVERTISEMENT

Apă plată, apă minerală și lapte UHT în valoare de sute de mii de euro!

Nu se termină aici licitațiile polițiștilor care vor acum să cumpere apă minerală, apă plată, dar și lapte UHT cu grăsime de 3,5%. O instituție de învățământ a postat anunțul pe site-ul de licitații publice. Vorbim despre Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina.

Școala reprezintă o rampă excelentă de lansare pentru toți cei care vor să devină polițiști, dar care nu reușesc să intre la Academie. Nu mai puțin de 3.114.720 lei este gata să plătească instituția pentru produsele enumerate mai sus.

ADVERTISEMENT

Acestea vor fi livrate în trei loturi cu începere din luna aprilie a anului curent și punct final în iunie 2023. Concret, cei peste 620 de mii euro vor fi plătiți companiei care asigură toate cele trei loturi.

Valoarea maximă pe care Școala de Poliție din Câmpina se gândește să o achite pentru apă plată este de 1.741.460 lei, în timp ce pentru apă minerală au fost alocați mai puțini bani, 207.940 lei. Laptele UHT de vacă ar putea să aibă și el o valoare maximă de 1.165.320 lei.

ADVERTISEMENT

Ce cantități de apă și lapte vrea să cumpere Școala de Poliție din Câmpina

Există și cantități minime sau maxime pe care instituția le-a prevăzut în contract. Astfel, cine câștigă licitația nu trebuie să ofere sub 627.075 litri de apă plată, dar nici mai mult de 1.254.150 litri. De asemenea, în cazul apei minerale, minimum vor fi livrați 69675 litri și maximum 139.350.

În privința laptelui care trebuie să fie obligatoriu de vacă, UHT, ultrapasteurizat și să aibă grăsime de 3,5%, câștigătorul licitației trebuie să ofere cel puțin 21.840 de litri și cel mult 43.680 litri.

ADVERTISEMENT

În prețul final intră, în mod evident și transportul produselor până la destinația finală. De remarcat că toate cantitățile prevăzute în contractul subsecvent pot fi diminuate în funcție de alocările efectivelor de elevi.

De asemenea, informațiile de pe etichete trebuie să fie în limba română, indiferent de țara producătoare, fără a exclude însă prezentarea lor și într-o altă limbă.

Câți elevi școlarizează și ce durată are Școala de Poliție din Câmpina

Interesat este că Școala de agenți de poliție din Câmpina este considerată o unitate de învățământ postliceală. Durata studiilor este de un an de zile și decizia aceasta a fost luată chiar de șefii de la MAI. Astfel, în urmă cu mai bine de un an de zile, s-a hotărât reducerea perioadei de școlarizare din cauza lipsei de personal.

Vă readucem aminte că, în mod normal, Școala de Poliție din Câmpina dura doi ani de zile. Un alt detaliu aparte este că, din acest an, a fost schimbat radical examenul de admitere în şcolile de poliţie.

Mai exact, candidaţii vor susţine mai multe probe, după un model european. Cei care vor să devină polițiști trebuie să aibă cunoştinţe inclusiv din domeniul legislaţiei.

Limba română va avea 40% din nota totală, limba străină, engleză sau franceză 15%, legislația se va puncta cu 20%, în timp ce 15% vor însemna educație civică, exerciții de evaluare a capacității de analiză, dar și exerciții privind deprinderea raționamentului logic.

De remarcat că, anul trecut, la Școala de Poliție din Câmpina a fost cea mai mare concurenţă în domeniu. Peste opt mii de persoane s-au luptat pentru cele 1292 de locuri scoase la concurs.

ADVERTISEMENT
Tags: