Hotnews

Apar primele demisii, după scandalul MAFIA medicamentelor

Apar primele demisii după scandalul medicilor acuzaţi că au făcut înţelegeri ilegale cu distribuitorii de medicamente. Coordonatorul programului naţional de oncologie, Valeria Văleanu, a...
06.08.2015 | 21:35
Apar primele demisii, după scandalul MAFIA medicamentelor
ADVERTISEMENT

Apar primele demisii după scandalul medicilor acuzaţi că au făcut înţelegeri ilegale cu distribuitorii de medicamente. Coordonatorul programului naţional de oncologie, Valeria Văleanu, a anunţat că demisionează din funcţie. Ea nu va renunţa şi la postul de conducere pe care îl are la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

În urmă cu o săptămână, procurorii DNA au făcut 60 de percheziţii în Bucureşti şi alte şapte judeţe la companii farmaceutice, distribuitori de medicamente, spitale şi clinici de oncologie.

ADVERTISEMENT

Procurorii au suspiciuni că doctorii ar fi prescris anumite medicamente pentru a fi recompensaţi de companiile producătoare.

Mai mult, ar exista cazuri în care s-au falsificat diagnostice şi analize pentru a se prescrie o anumită doză, astfel încât comisionul primit să fie mai mare.

ADVERTISEMENT

Pe 28 iulie, procurorii DNA au făcut 61 de percheziţii Bucureşti şi judeţele Ilfov, Sibiu, Mureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Timiş, la companii farmaceutice, distribuitori de medicamente, spitale şi clinici de oncologie, precum şi la locuinţele mai multor persoane, într-un dosar în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie, în legătură cu înţelegeri privind prescrierea unor medicamente, cu “recompensarea” doctorilor.

Medicii care prescriau preferenţial anumite medicamente ar fi fost recompensaţi de producătorii de medicamente cu excursii şi vacanţe în Franţa, Canada şi SUA, numai în 2014 o firmă plătind unui operator de turism peste 4,1 miliaoen lei, care reprezenta “mită mascată” pentru doctori, au spus sursele citate.

Sursă: www.antena3.ro

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri