Fotbal intern

Apărare jenantă și atac inexistent, într-o seară de coșmar. Notele după AS Roma – CFR Cluj 5-0

05.11.2020 | 21:58
Aparare jenanta si atac inexistent intro seara de cosmar Notele dupa AS Roma  CFR Cluj 50
ADVERTISEMENT

Înfrângere grea pentru clujenii lui Dan Petrescu pe Olimpico. AS Roma – CFR Cluj a fost 5-0 și italienii și-au confirmat statutul de favoriți ai grupei, însă victoria romanilor a fost facilitată și de evoluția slabă a ardelenilor. 

Meciul a început cum nu se putea mai prost pentru elevii lui Dan Petrescu. Românii nu apucaseră să se așeze bine pe teren când Mkhitaryan a deschis scorul cu o lovitură de cap, trimisă din centrul careului ardelenilor. În ciuda faptului că oamenii „Bursucului” au aglomerat careul în startul partidei, ei nu au reușit să evite deschiderea scorului.

ADVERTISEMENT

Ce a urmat a fost o demonstrație de forță a romanilor, care au avut meciul la discreție. Clujenii au evoluat foarte slab, mai ales din punct de vedere defensivă, iar schimbările făcute de Dan Petrescu la pauză nu au putut revigora echipa, deși Pereira și Carnat au intrat bine în joc.

Defensiva improvizată a lui Dan Petrescu, evoluție de coșmar în AS Roma – CFR Cluj 5-0

În contextul accidentărilor lui Mike Cestor și Paulo Vinicius și după ce Andrei Burcă a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, Dan Petrescu a fost nevoit să improvizeze în apărare pentru partida de pe Olimpico, iar soluțiile sale nu au oferit randamentul scontat. Cuplul Manea – Ciobotariu a fost de multe ori ridicol, iar mijlocașii defensivi nu au ajutat nici ei prea mult.

ADVERTISEMENT

Și din punct de vedere ofensiv, clujenii au fost extrem de slabi și nu au reușit să își creeze decât o semi-ocazie, prin Carnat. De asemenea, clujenilor le-a fost refuzat un penalty la o pătrundere a aceluiași Carnat, însă una peste alta, evoluția ardelenilor a fost extrem de slabă. Aceasta este cea mai drastică înfrângere suferită de CFR în istoria europeană a clubului.

Cristi Bălgrădean 4 – Chiar dacă nu a gafat grav la niciun gol, nici nu s-a remarcat cu vreo intervenție salvatoare. A atins mingea la primele două goluri, însă nu a reușit să evite intrarea ei în poartă. La golul 3 a scos inițial șutul lui Veretout, însă din respingerea sa mingea a ajuns în fața porții, de unde Bruno Peres i-a pasat-o marcatorului Mayoral.

ADVERTISEMENT

Mateo Susic 3 – Foarte nesigur, jucătorii Romei și-au făcut de cap pe banda lui și au centrat în voie. Nu a fost ajutat nici de colegul de bandă. Pe plan ofensiv, nu a reușit să ajute deloc nici cu centrări, nici cu apariții la finalizare.

Cristi Manea 4 – Nu a evoluat pe postul său obișnuit, de fundaș dreapta, iar lipsa unui partener experimentat l-a transformat în cel care ar fi trebuit să țină centrul apărării. Nu a reușit. Multe erori de marcaj, câteva respingeri reușite, una chiar de pe linia porții, însă mult prea puțin.

ADVERTISEMENT

Denis Ciobotariu 3 – Evoluție lamentabilă, nu a existat în jocul aerian la golurile marcate de romani după lovituri de cap, deși are o statură bună. A făcut și erori de marcaj și pe plan ofensiv n-a contat la fazele fixe.

Mario Camora 4 – Nu a reușit să mobilizeze apărarea experimentală folosită de Dan Petrescu și a fost inutil la golurile romanilor.  În a doua repriză a încercat să urce mai mult în atac, dar nu a reușit nimic concret.

Ovidiu Hoban 5 – A primit un cartonaș galben în minutul 61, după o intrare dură, A fost singurul om de la centrul terenului care a dat dovadă de agresivitate în fața italienilor. A apărut de câteva ori și în apărare și și-a ajutat colegii cu respingeri.

Ciprian Deac 3 – Nu a putut ajuta defensiva și a fost inexistent în atac. A avut un șut în finalul primei reprize, însă execuția sa a trecut mult pe lângă poarta romanilor.

Cătălin Itu 4 – A avut o pătrundere interesantă în minutul 20, la scorul de 1-0, însă a fost împins discret de un adversar și nu a reușit să finalizeze corect. Din nefericire, efortul său a fost insuficient pentru a avea un impact semnificativ pe faza de atac.

Damjan Djokovic 4 – Evoluție ștearsă, nu a reușit să paseze eficient și nu a oferit suficient sprijin defensivei. A jucat în nota echipei, fiind mult prea permisiv cu adversarii.

Gabriel Debeljuh 3 – Nu i se pot reproșa foarte multe, având în vedere că jocul CFR-ului a fost extrem de slab în ceea ce privește construcția. Nu a avut mingi, însă nici nu a ieșit la joc prea mult. A fost schimbat duă 67 de minute, semn că și Dan Petrescu și-a dat seama că nu este omul care ar putea marca măcar golul de onoare pentru alb-vișinii.

Mario Rondon 3 – Și el extrem de lipsit de generozitate pe fază de atac. Nu a oferit nimic echipei, deși s-a zbătut, însă nu a făcut față duelurilor cu fundașii adverși. A fost neinspirat de fiecare dată când a atins mingea.

Au intrat pe parcurs: 

Michael Pereira (min. 46) 5 – Mai activ decât Ciprian Deac, însă nu a putut oferi mai mult de o centrare reușită, reluată acrobatic de Nicolae Carnat.

Alexandru Păun (min. 46) 4 – Evoluție ștearsă pentru unul dintre oamenii de bază ai clujenilor, intrat însă de abia la pauză. A fost depășit cu ușurință de multe ori pe plan defensiv și nu a reușit să ajute nici atacul.

Nicolae Carnat (min. 67) 5 – În puținele minute jucate, a făcut mai multe din punct de vedere ofensiv Rondon și Debeljuh, vârfurile clasice utilizate de Dan Petrescu. A fost faultat clar în careu, în minutul 78, chiar sub ochii tușierului și ai centralului, care nu au reacționat în niciun fel. A avut și o reluare spectaculoasă după o centrare a lui Michael Pereira, oprită de Pau Lopez.

Iasmin Latovlevici (min. 78) – A jucat prea puțin și nu a ieșit în evideță cu nimic, în afară de lipsa totală de reacție la acțiunea de la golul de 5-0.

Andrei Joca (min. 90) – A jucat doar 3 minute.

ADVERTISEMENT
Tags: