News

Aparatul banal care îți încarcă factura la curent. Românii l-au cumpărat ca să facă enonomii

Românii, mari amatori de țepe pe internet. Zeci de mii de oameni s-au păcălit cu un aparat care trebuia să reducă factura la curent
28.01.2023 | 11:00
Aparatul banal care iti incarca factura la curent Romanii lau cumparat ca sa faca enonomii
Aparatul care promite să scadă factura la curent. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

O nouă țeapă de pe internet a făcut ravagii. Aparatul poartă denumirea de economizor și trebuia să reducă facturile la curent.

Aparatul din casă care consumă curentul în loc să-l reducă

Culmea, în țara noastră au apărut chiar mai multe variante. Vorbim despre diferiți producători, o mulțime de firme, dar mai ales o grămadă de oameni gata să promită marea cu sarea.

ADVERTISEMENT

„Puteţi profita de ofertele promoţionale. Primiţi al doilea dispozitiv la jumătate de preţ, 89 de lei. Dacă aveţi nevoi şi mai mari, industriale, o casă la ţară, un sediu de firmă, avem un pachet de cinci dispozitive, 100 de lei fiecare”, spunea pentru Digi 24, în urmă cu ceva timp, angajata unei astfel de companii

Doar că, în realitate, nimeni nu accepta ca produsele de acest gen, spun ei, menite să reducă factura la curent, să fie și testate.

ADVERTISEMENT

„Cum să fie ţeapă? Nu dăm ţepe. Nu avem predare personală sau magazin de prezentare. Mergem pe comandă şi se livrează la domiciliu prin curier”, a continuat angajata firmei.

Nu la fel de mulțumit a fost însă și un expert în electronică. Acesta a acceptat să testeze aparatul pentru sursa mai sus citată și a descoperit înșelătoria.

ADVERTISEMENT

„Vom face un test de consum waţi. Avem un aparat care citeşte în timp real consumul de waţi, avem două becuri de 35 de waţi, consum total 70 de waţi şi aparatul care scade consumul. Haideţi să îl testăm. Aprindem becurile, ni se arată un consum de 73 de waţi, introducem dispozitivul, s-a aprins. Consumul nu a scăzut cu nici măcar unu la sută”, a precizat Constantin Săndulescu, expert electronist

Curiozitatea a făcut ca aparatul să fie chiar desfăcut în bucăţi. Nu mică a fost mirarea când, de fapt, s-a descoperit întreaga minciună.

ADVERTISEMENT

„Are patru butoane care nu acţionează absolut nimic. După cum putem vedea, nu are acel modul revoluţionar. Este un montaj care se alimentează din reţea şi aprinde două leduri”, a mai explicat Constantin Săndulescu

„Este o practică înşelătoare, induc în eroare consumatorul, este o practică comercială incorectă. Noi am sancţionat operatorii economici şi am oprit de la comercializare, dar observ că tot apar”, a transmis și Marius Dunca, fost preşedinte la ANPC.

ADVERTISEMENT
Tags: