Life

Aparatul banal din casă care îți dublează factura la curent. Blocurile noi vin cu el deja instalat

Un aparat banal care este montat deja în toate blocurile noi poate chiar să îți dubleze factura la curent. Multe persoane fac o astfel de greșeală.
18.11.2022 | 08:05
Aparatul banal din casa care iti dubleaza factura la curent Blocurile noi vin cu el deja instalat
Un aparat banal din casă îți poate dubla factura la curent: Sursă foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Factura la curent a devenit o problemă pentru foarte mulți români, alături de cea de la gaze. Drept urmare, mulți caută să facă economie, astfel încât să plătească mai puțin.

Aparatul care poate dubla factura lunară la curent

Există mai multe greșeli pe care le facem fără să ne dăm seama și care ajung să ne crească factura la energie. Electrocasnicele care sunt ținute în priză, deși nu sunt utilizate consumă și ele curent, la fel ca și încărcătoarele de laptop care nu sunt folosite.

ADVERTISEMENT

Un alt aparat banal care îți poate dubla factura la curent este ventilatorul din baie. Dacă blocurile vechi sunt prevăzute cu un geam la baie, iată că în cazul blocurilor noi, cei mai mulți dezvoltatori optează pentru celebrul ventilator.

Aerisirea băii este esențială, în condițiile în care aici se formează destul de mult abur după un simplu duș. Astfel, ventilatorul poate fi soluția cea mai bună pentru cei care nu au un geam la baie.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să știm însă este că dacă uităm ventilatorul din baie pornit, s-ar putea să ne trezim cu o factură la curent mai mare decât am fi crezut.

Recomandat este ca ventilatorul de la baie să nu stea pornit mai mult de 30 de minute pentru a nu genera un consum prea mare de energie.

ADVERTISEMENT

Unde trebuie montat, de fapt, ventilatorul

Despre ventilatoare de baie trebuie să știm că acestea sunt esențiale atunci când nu avem un geam prin care să aerisim încăperea.

Acesta trebuie montat însă de un specialist, în locul cel mai potrivit. Produsul ales depinde de mărimea băii, dar și de capacitatea lui, astfel încât alegerea să fie cea de care avem nevoie.

ADVERTISEMENT

Se recomandă instalarea ventilatorului cât mai sus, în condițiile în care toate mirosurile, dar și umezeala din aer se ridică în mod natural, iar asta o vom putea observa chiar pe obiectele din baie, în timp.

În general, cea mai bună alegere este ca ventilatorul să fie deasupra căzii, deasupra toaletei, sau deasupra chiuvetelor, adică în zona cu cea mai mare umiditate.

Cei care nu au un ventilator în baie, sau un geam, riscă să se confrunte cu mucegai și de asemenea, umezeala poate avea efecte negative și asupra sănătății, ducând chiar la boli extrem de grave.

ADVERTISEMENT