News

Aparatul din casă care îți umflă facturile. Consumă de rupe, deși nimeni nu-l bagă în seamă

Există un aparat care îți încarcă factura în fiecare lună. E mic și trece deseori neobservat, dar consumul lui este unul uriaș
23.10.2022 | 11:00
Aparatul din casa care iti umfla facturile Consuma de rupe desi nimeni nul baga in seama
Aparatul din casă care îți umflă facturile în fiecare lună. Sursa foto - wikipedia.org
ADVERTISEMENT

Nu toate aparatele pe care le cumpărați în casă sunt și în regulă din punctul de vedere al consumului. Ei bine, unul dintre ele s-ar putea să vă strice serios socotelile lunare. Într-un singur minut, acesta consumă cât un bec cu led în opt ore.

Aparatul folosit de doamne și domnișoare și care încarcă factura

Trebuie să știți că un bec cu led consumă între 3 și 20 de W. În tot acest timp, unul normal ajunge și la 100 de W. Ei bine, plecând de la aceste coordonate veți putea face singuri diferențele. Mai ales că, spun experții, dacă vrem mai multă lumină atunci este suficient un bec cu lumină rece, nu neapărat unul care are un consum mai ridicat.

ADVERTISEMENT

„O nuanță caldă, 2700 de kelvin, Este potrivită în zonele unde te odihnești, mai simplu, în zonele unde stai să citești, să dormi, să te liniștești. Și varianta de lumină neutră, care este mai puternică. Asta în zona de lucru, dacă vrei să gătești, dacă vrei să stai cu prietenii”, a explicat un electrician pentru știrileprotv.ro

Ne întoarcem și vă precizăm că dacă într-o casă marii consumatori de energie electrică sunt cuptorul electric și plita, există însă și un mic „dușman”. Vorbim despre uscătorul de păr, placa sau ondulatorul, aparate care încarcă serios factura la energie.

ADVERTISEMENT

Concret, o placă de păr consumă energie cât 15 becuri clasice și, atenție mare, 300 de becuri cu led. Cam mult, nu-i așa?

De asemenea, experții avertizează și asupra aparatelor de aer condiționat. Specialiștii spun că și acestea consumă energie electrică multă. Nu sunt singurele care vă încarcă factura.

ADVERTISEMENT

„Unele modele noi de mașini de spălat au o ușiță suplimentară pe ușa principală. Putem pune pauză programului și adauga rufe în mașină de spălat astfel încât să nu fie nevoie să refolosim un al doilea program”, a spus Cosmin Burducea, director de magazin, conform sursei citate

Tags: