Aparatul pe care trebuie să-l scoți din priză atunci când nu îl folosești poate deveni periculos. Riscul de incendiu în întreaga casă este unul ridicat, astfel că mai bine ții cont de sfaturile specialiștilor.
Câte persoane scot din priză electrocasnicele după cele folosesc? De cele mai multe ori, cuptorul cu microunde, espressorul de cafea și chiar și încărcătorul de la telefon rămân în priză până la următoarea utilizare.
Este bine cunoscut faptul că aceste dispozitive consumă curent și când nu sunt utilizate. Ce nu iau în calcul multe persoane e faptul că există posibilitatea și ca un incendiu să izbucnească în orice moment.
Iar pericolul este și mai mare în funcție de dispozitiv. Aparatul pe care trebuie să-l scoți din priză atunci când nu îl folosești este chiar boilerul. Cel mai probabil nu l-ai scos niciodată din priză de când l-ai cumpărat.
Sau poate ai oprit alimentarea lui doar în momentul în care nu ai fost acasă sau ai plecat într-o vacanță. Fie că vorbim de boilerul electric sau boilerul pe gaz, este bine să cunoaștem mai multe detalii despre el.
Poate nu știai, dar dacă funcționează continuu, boilerul poate să se supraîncălzească. Mai exact, când încălzitorul de apă e în priză, sistemul său de încălzire este activat constant astfel încât să mențină temperatura dorită.
Iar periculoase sunt în special modelele mai vechi. Acestea nu doar că ajung să consume mult curent, dar componentele interne se pot uza. Mai departe, riscul unei defecțiuni electrice, sau riscul unei scurgeri de gaz pot fi unele destul de mari.
Aparatul pe care trebuie să-l scoți din priză atunci când nu îl folosești devine periculos și când nu e supravegheat. E posibil ca atunci când pleci de casă să existe o defecțiune a izolației firelor care care poate duce la scântei sau supraîncălzire.
De cealaltă parte, boilerul pe gaz poate avea fie scurgeri, fie probleme la sitemul de ventilație. Iar de aici, riscul de incendiu este de asemenea unul crescut. Astfel, cea mai bună alegere ar fi să îl scoți din priză când nu îl utilizezi.
Iar pentru a fi în siguranță, asigură-te că ai grijă de acest electrocasnic. Poți face inspecții periodice, astfel încât specialiștii să poată vedea dacă există probleme sau niște semne de uzură care vin cu riscuri mari.