Life

Apare o nouă bere în România. Fabrica e fondată de doi români și produce deja 12 sortimente

A apărut o nouă bere pe piața din România. Fondată de doi antreprenori români, fabrica de bere își extinde portofoliul, lansând un sortiment nou.
23.05.2024 | 17:32
Apare o noua bere in Romania Fabrica e fondata de doi romani si produce deja 12 sortimente
Apare o nouă bere în România: Foto. Canva.com
ADVERTISEMENT

O nouă bere își face apariția pe piața din România. Fondată de doi antreprenori români, fabrica a prins deja rădăcini, iar anul acesta au lansat un nou sortiment.

Apare o nouă bere în România. Fabrica e fondată de doi români

Este vorba despre Zăganu, o micro-berărie independentă fondată de Laurențiu Bănescu și Alexandru Geamănu, în 2013. Berea produsă aici este o una artizanală, nepasteurizată, fabricată doar din apă, malţ, hamei şi drojdie.

ADVERTISEMENT

Fabrica se află la poalele vârfului Zăganu din munţii Carpaţi, aproape de staţiunea Cheia, judeţul Prahova. Numele de Zăganu reprezintă muntele unde se află micro-berăria, dar și numele unei specii de măiastre de vultur (vulturul bărbos), vânat până la dispariţie în urmă cu 100 ani.

Fabrica de Bere Bună produce unsprezece sortimente de Zăganu și o bere denumită Sturionul Pale Ale, conform celor de la Retail.ro. Sturionul Pale Ale are la bază o rețetă proprie, specială, și a fost creată în colaborare cu World Wildlife Fund (WWF) pentru a proteja specia de sturion.

ADVERTISEMENT

„Această ediție limitată are ca scop protejarea speciilor de sturion, având în comun ideea că și Zăganu a fost o specie de vultur pe cale dispariție, care, din păcate, nu mai există în România. Acesta este modul nostru de a onora aceste specii”, a povestit Laurențiu Bănescu, co-fondator.

Ce fel de sortimente produce Fabrica de Bere Bună

Aceștia au mai lansat o ediţie specială și în 2016, un Pale Ale numit Adonis. Acest sortiment de bere a fost creat în onoarea primului zăgan observat pe cerul României după aproape 80 de ani de la dispariția acestei specii de vulturi.

ADVERTISEMENT

„Și eu, și Alex, asociatul meu, spunem că ne place să producem doar berile pe care ne place nouă să le bem. Și asta căutăm când producem o rețetă nouă, să fie o bere bună. În microindustria în care activăm totul merge pe principiul trial and error, adică faci un test, vezi ce iese, dar contează enorm expertiza maestrului berar în dezvoltarea unei rețete noi, pentru că te poate duce de la un drum mai lung la unul mai scurt, până în clipa în care perfecționezi produsul final”, a mai spus producătorul pentru Retail.ro.

Anul acesta, Fabrica de Bere Bună a lansat un nou sortiment Zăganu denumit New England IPA. Această nouă bere artizanală are un caracter fructat, ușor amărui, fiind nota personală a drojdiei speciale dar și a celor trei tipuri de hamei american folosite în diverse faze ale fermentării.

ADVERTISEMENT

„Am lansat oficial un nou sortiment de bere, Zăganu New England IPA, și deja am primit un număr destul de mare de comenzi pe site-ul nostru. Așadar, vedem că lucrurile se mișcă și în comerțul online, cu atât mai mult cu cât Zăganu încă nu este prezent în toate orașele din România”, a declarat Laurențiu Bănescu, co-fondator al Fabricii de Bere Bună, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ce românii primesc servicii medicale. Analize și tratamente gratuite
Ce românii primesc servicii medicale. Analize și tratamente gratuite
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre relaţia cu Dragoș Bucur și familia ei....
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre relaţia cu Dragoș Bucur și familia ei. Cum au reacționat fanii de pe rețele
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită