Sport

Apare o nouă televiziune de sport în România! Când va începe să emită şi ce sporturi vor fi transmise. Exclusiv

02.12.2020 | 11:01
Apare o noua televiziune de sport in Romania Cand va incepe sa emita si ce sporturi vor fi transmise Exclusiv
Apare o nouă televiziune de sport în România! Când va începe să emită şi ce sporturi vor fi transmise. Sursa: sportpictures.ro
ADVERTISEMENT

Apare o nouă televiziune de sport în România: Realitatea Sportivă TV. Va fi al șaselea post de sport din țară, alături de Digi Sport, Telekom Sport, Look Sport, Eurosport și Pro X.

FANATIK a luat legătura cu Claudiu Giurgea, coordonatorul proiectului Realitatea Sportivă TV, realizatorul și prezentatorul tronsonului sportiv de la Realitatea Plus, denumit tot Realitatea Sportivă, pentru a vă oferi amănunte despre noua televiziune direct de la sursă.

ADVERTISEMENT

Pandemia de COVID-19 a întârziat apariția noului post, planificată inițial pentru 1 noiembrie, așa că, spunea Claudiu Giurgea, „Vom începe emisia în primele zile din 2021. Pandemia de COVID-19 ne-a întârziat ieșirea pe sticlă, echipamentele au venit mai greu… Suntem pe ultima sută de metri a pregătirilor. Va fi un canal de sport de sine stătător, vom funcționa într-un sediu nou din zona Piața Victoriei, ne vom muta acolo împreună cu Realitatea Plus”.

Apare o nouă televiziune de sport în România! Când va începe să emită şi ce sporturi vor fi transmise. Fotbal la concurență cu… squash!

Este greu să faci televiziune de sport fără imagini de sport. În special imagini de la meciurile de fotbal, drepturile TV sunt achiziționate pe ani buni de acum înainte de televiziunile consacrate. 24 de ore din 24 emisie de sport fără imagini de sport sunt dificil de realizat. Claudiu Giurgea ne-a detaliat cum se vede această realitatea sportivă de Realitatea Sportivă TV

ADVERTISEMENT

„Patronatul postului intenționează să se bage și la drepturile TV pentru Liga 1 și Liga 2. Dar, așa cum am spus și la CNA când am luat licența (n.a. – iunie 2020), vrem să ne axăm foarte mult pe sporturile care nu se văd acum la televizor și care au destul de mulți fani”

„Sunt multe sporturi pe care lumea vrea să le vadă și nu are unde să le vadă pentru că nu le difuzează nimeni deoarece, din punctul unora de vedere, nu fac audiență. Noi ne asumăm riscul și vom populariza și sporturile mai puțin vizibile la televizor”

Cum intenționează să realizeze această „reorientare” de conținut Realitatea Sportivă TV? Explică plitica editorială Claudiu Giurgea.

„Prin parteneriate cu toate federațiile… nu vreau să le spun mici… cu toate federațiile sportive din România, așa încât să putem populariza și sporturile lor, să putem vedea la televizor și altceva decât fotbal, care acum înseamnă 99 la sută din emisia de sport”

„Vă dau un exemplu: știați că avem o federație de squash în România? Dacă mergeți să vedeți sălile de squash n-i să vă vină să credeți ce solicitate sunt, câți români vor să joace squash, ca să prinzi o oră liberă trebuie să-și faci programare cu săptămâni înainte. Nu-i popularizează, nu-i întreabă nimeni nimic…”

„Să nu uităm că până la urmă, medalii și titluri internaționale aduc alte sporturi, nu fotbalul la care ne uităm cu toții. Haideți să ne mai uităm și la atletism, la gimnastică, la karate, la canotaj, la scrimă, la baschet, la volei, la rugby…”

„Tot ce nu a fost băgat în seamă ne asumăm riscul să-l aducem la televizor. Patronii postului a spus că sunt de acord să ne asumăm o audiență mai mică în ideea că putem ajuta la dezvoltarea sportului în general, incluzând aici și fotbalul mic”

Fotbalul mic, altă opțiune din realitatea sportivă de zi cu zi la Realitatea Sportivă TV

Nu numai „alte sporturi” vor intra în grilă, ci și „tot ce înseamnă sector de tineret, de viitor fotbalistic al țării, neglijat de toată lumea. Urlăm toți că n-avem fotbal, dar nu-i băgăm deloc în seamă pe cei mici, competițiile de copii și juniori nu există pe micile ecrane”.

ADVERTISEMENT

Cum, de asemenea, nici „fotbalul mic” nu-și găsește loc pe micile ecrane. Așa că Realitatea Sportivă TV vrea să schimbe ceva și în această privință.

„Vrem, de asemenea, să ne ducem spre fotbalul mic spre foarte mic, baza fotbalului românesc, până la nivel de amatori, în Liga 4, ca să vadă și cei de acolo că-i bagă cine va în seamă, că sunt și ei fotbaliști… Fotbalul ăla pur de la țară, ca să zic așa, fără să jignesc pe nimeni, acolo unde sunt pasiuni locale incredibile… fotbalul tradițional de duminică, la o bere ți-o țigară pe marginea terenului că joacă băiatu’ lu’… și fratele lu’… și cumnatu’ lu’… Sper să scăpăm de nenorocirea asta de coronavirus ca să ne putem întoarce la farmecul vremurilor de demult”

Cine dă banii la Realitatea Sportivă TV?

Firma care a obținut licența pentru Realitatea Sportivă TV este PHG Media Invest, care asigură și finanțarea proiectului, deținută de Daniela-Madi Păcuraru, soția lui Maricel Păcuraru, patronul postului Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT

Dacă la Realitatea Plus, Cozmin Gușă este acționar (deține jumătate din postul de știri), în Realitatea Sportivă TV nu mai are nicio implicare. De altfel, Cozmin Gușă s-a depărtat tot mai multe de Realitatea Plus, unde „nu mai este patron, ci doar acționar”, după cum a spus chiar el într-un interviu pentru paginademedia.ro.

  • „Vrem să fim o televiziune care informează corect, normal, firesc, aproape de oameni… fără să-i intoxice cu senzaționaluri cu orice preț, fără «clasicele» șoc, șoc, șoc, boom, bombe și alte artificii, să demontăm sloganul asta vrea publicul», vrem să-i dăm publicului sport curat, frumos și adevărat, exact ce se întâmplă în realitate… că de aia suntem Realitatea Sportivă TV, nu?” Claudiu Giurgea
  • 1.000.000 euro este investiția totală în lansarea televiziunii Realitatea Sportivă TV
  • 1.800.000 de euro este suma „bugetată” pentru costurile operaționale preconizate pentru anul 2021
  • 200 de angajați va avea, pentru început, postul Realitatea Sportivă TV
  • 5 televiziuni de sport cu 15 canale emit în România: Digi Sport (4 canale), Telekom Sport (4 canale), Look Sport (4 canale), Eurosport (2 canale), Pro X

 

 

ADVERTISEMENT