News

Apare un nou tip de Poliție în România. Anunțul a fost făcut de Marcel Vela

06.06.2020 | 18:43
Apare un nou tip de Politie in Romania Anuntul a fost facut de Marcel Vela
ADVERTISEMENT

Marcel Vela, ministrul de Interne, a anunțat că un nou tip de Poliție este posibil să apară în România, în cadrul structurii de Ordine Publică.

Apare un nou tip de Poliție în România

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, sâmbătă, la Digi24, că proiectul de reformă al MAI include și înființarea unui nou tip de Poliție, cel al Animalelor, un departament ce va fi creat în cadrul structurii de Ordine Publică.

ADVERTISEMENT

Vela spune că în cadrul acestui departament ar putea lucra specialiști din domeniul penal, dar și cei din domeniul veterinar.

„Departamentul, așa cum am vorbit în ultima perioadă, este necesar și chiar vital pentru o societate normală. Proiectul va fi analizat în perioada următoare, inclusiv cu ONG-uri din zona Protecției Animalelor”, a declarat Marcel Vela.

ADVERTISEMENT

Ministrul de Interne spune că în proiectul de reformă al Ministerului Afacerilor Interne este cuprinsă și înființarea unui departament de Poliție a Animalelor, cu specialiști pe zona veterinară, așa cum sunt și cei din alte structuri ale Ministerului.

Cine va face parte din noua structură a MAI

„O să facem un grup de lucru. Așa cum, de exemplu, la jandarmerie avem medicii veterinari, care intervin în zonă evenimentelor, atacurilor asupra animalelor sălbatice, și Poliție, la Ordine Publică, la acest departament, putem să abordăm, din punctul meu de vedere, cu polițiști cu specialitate și în zona penală, dar și în zona veterinară”, a mai spus Marcel Vela.

ADVERTISEMENT

Ministrul de Interne a declarat că planurile privind înființarea Poliției Animalelor, dar și alte reorganizări ale Ministerului Afacerilor Interne au început a fi discutate în luna decembrie a anului trecut.

Discuțiile au fost suspendate însă din cauza evenimentelor generate de epidemia de coronavirus din țara noastră. Cu toate acestea, Vela spune că acestea se vor relua în a doua parte a lunii iunie și în luna iulie.

ADVERTISEMENT