ADVERTISEMENT
News

Apariţie neobişnuită în Rusia. Imagini cu o haită de câini albaștri fac înconjurul internetului. Autorităţile, în alertă

Autor: Robert Cristea | 15.02.2021 | 16:12
Apariţie neobişnuită în Rusia. Imagini cu o haită de câini albaștri fac înconjurul internetului. Autorităţile, în alertă
Imagini incredibile în Rusia. O haită de câini albaștri aduce motive de îngrijorare pentru autorități. Foto: Facebook

O haită de câini vagabonzi cu blana de un albastru strălucitor a intrat în centrul atenției utilizatorilor de internet din Rusia.

ADVERTISEMENT

Fotografiile cu câinii care se plimbau prin zăpadă, în apropierea orașului Dzerzhinsk, la 370 de kilometri est de Moscova, au stârnit reacții diverse pe platforme de social media, potrivit The Moscow Times.

Unele persoane s-au amuzat comparând câinii cu personaje din desene animate. În schimb, alții au tratat cu seriozitate problema. Au arătat indignare, dar și îngrijorare că viața animalelor fără stăpân ar putea fi în pericol.

ADVERTISEMENT

Câini albaștri la 370 de km de Moscova. Care este explicația

Foto: Facebook

Oamenii susțin că, cel mai probabil, câinii au fost expuși la substanțele chimice dintr-o fabrică abandonată din apropiere. Acolo se producea plexiglas și acid cianhidric.

Câinii fără stăpân obișnuiesc să se plimbe adesea în apropierea clădirilor fabricii abandonate care încă mai păstrează substanțe chimice precum sulfatul de cupru. Aceasta este opinia fostului manager al fabricii, potrivit agenției de știri RIA Novosti.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din Dzerzhinsk vor să rezolve problema câinilor albaștri cât mai repede și doresc permisiunea conducerii companiei pentru a intra în hale.

Oficialii vor să determine dacă acolo există substanțe chimice care ar fi putut colora blana animalelor și dacă acestea reprezintă vreun pericol.

ADVERTISEMENT

Activiștii pentru drepturile animalelor spun că, la prima vedere, câinii par să fie ”într-o stare satisfăcătoare”, însă voluntarii doresc să îi examineze mai atent, pentru a stabili exact ce substanță le-a colorat blana și mai ales dacă aceasta este periculoasă.

„Conform inspecției vizuale preliminare, câinii se află într-o stare satisfăcătoare. Mâine, specialiștii vor intra în terenul fabricii de produse chimice și examina animalele ”, a declarat administrația orașului pentru Interfax.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!