News

Apariție rară într-o grădină zoologică din România. Animalul poate ucide un om pe loc și este o mutație genetică

Grădina Zoologică din Bucov oferă o surpriză aparte vizitatorilor ei. Copiii, dar și adulții se pot bucura de un animal rar
22.10.2022 | 09:00
Aparitie rara intro gradina zoologica din Romania Animalul poate ucide un om pe loc si este o mutatie genetica
Un animal rar poate fi văzut la Zoo Bucov. Sursa foto - zoo Bucov
ADVERTISEMENT

Grădina Zoologică din Bucov se află chiar în Parcul Memorial Constantin Stere, lângă Ploiești și oferă vizitatorilor ei câteva surprize. Poziționată într-un parc ce cuprinde un lac, o grădină botanică, locuri de relaxare și alei superbe, Zoo vine și cu câteva animale pe care nu le întâlnești oriunde.

Ce animal rar se află la Zoo Bucov

Conducerea Administrației Parcului Memorial Constantin Stere a dat lovitura atunci când a preluat de la Circul Globus din București mai multe animale. Printre ele se află și câteva exemplare deosebite.

ADVERTISEMENT

„Am luat în custodie de la Circul Globus din București două cămile albe, două leoaice și un leu, un tigru alb și o lamă albă.

Animalele au fost în carantină, iar acum pot fi admirate de vizitatorii Grădinii Zoologice Bucov. La început nu erau obișnuite să iasă din cuști, dar s-au acomodat repede”, explica în trecut, Ștefan Sandu pentru observatorph.ro

ADVERTISEMENT
tigru alb, cusca
Tigrul alb de la Bucov. Sursa foto – zoo Bucov

Tigrul alb face deliciul tuturor și reprezintă un animal pe care cei mici îl adoră pur și simplu. Este cușca în jurul căreia se formează mereu coadă.

La fel ca în cazul leilor albi, tigrii bengalezi albi au blana albă cu dungi negre din cauza unei mutaţii genetice. Trebuie spus că șansele de supravieţuire în natură ale acestei specii sunt destul de mici. Tocmai de aceea, majoritatea exemplarelor se întâlnesc în grădinile zoologice. În ultima sută de ani, au fost studiate și observate, atenție mare, numai 12 astfel de exemplare pe teritoriul Indiei, animale sălbatice.

ADVERTISEMENT

Are o dietă variată, tigrul alb fiind prin definiție un animal carnivor. Se hrănește cu primate, mistreţi, antilope, dar și bivoli. Dacă resursele de hrană sunt sărace, atunci acesta nu ar ezita să atace chiar și leoparzi, pitoni, crocodili sau urşi.

Tigrul alb nu face parte din categoria albinoși. În cazul acestuia este nevoie de două gene recesive pentru obținerea blănii albe, în condiții naturale. Dacă ne raportăm la probabilitatea apariției unui astfel de exemplar atunci aceasta este de aproximativ una la 10 000 de nașteri.

ADVERTISEMENT
Tags: