Apariție rară pe teritoriul României. Este vorba despre un animal cu adevărat deosebit. Tocmai din acest motiv, cei care l-au văzut au crezut că în realitate ar fi vorba despre o mutație genetică.
Apariție rară pe teritoriul României, miercuri, 17 ianuarie. Conform rombird.ro, un animal cu adevărat deosebit a fost remarcat în două zone din țara noastră. Este vorba despre pescărușul negru.
Animalul a fost remarcat în București, dar și în zona Mehedinți, după cum arată sursa citată. Iar cei care au avut șansa să îl vadă au fost de-a dreptul uimiți. Cum arată această pasăre?
Pescărușul negru are o înălțime de 74 centimetri. Iar specialiștii spun că acesta apare accidental pe teritoriul României. A mai fost văzut la un moment dat și în zona Mării Negre, în timpul iernii. Dar chiar și așa, șansele ca acest lucru să se repete erau mici.
Cum arată pescărușul negru? Pentru că vorbim despre o apariție rară pe teritoriul României, mulți s-ar putea să rămână uimiți dacă îl văd vreodată. Coloritul spatelui său este negru. De cealaltă parte, capul, dar și gâtul și partea inferioară a corpului sunt albe.
În general, această pasăre stă în nord-vestul Europei. Iar în perioada iernii ajunge și în sud-vestul continentului. El mai are asemenea două puncte albe pe coadă. Acesta fiind un semn distinct.
Alte particularități sunt ciocul destul de mare, cu pete roșii, galben. Iar capul, deși este asemănător cu cel al unui pescăruș normal, este și el cu mult mai mare. Ce mai trebuie să știm despre această apariție rară de pe teritoriul României?
Pescărușul negru se reproduce pe coastele europene și nord-americane și pe insulele din Atlanticul de Nord și este destul de sedentar. Acesta este și motivul pentru care sunt șanse mici să ajungă până în România.
Un alt lucru important de știut e faptul că odată ce îmbătrânește, pescărușul negru își schimbă culoarea. Mai exact, ciocul său se întunecă și se face negru. De asemenea, în timp, culoarea penelor se modifică și ea.
Pescărușul negru este cu mult mai lent decât pescărușii pe care îi știm deja. În același timp, sunetele pe care le scoate s-ar putea să fie unele ieșite din comun. Vocea lor este mai gravă decât a speciilor de pescăruși normale.