Life

Apariție rară pe teritoriul României. Animalul este un ucigaș cu sânge rece. S-a crezut despre el că e o mutație genetică

Apariție rară pe teritoriul României. Acesta animal este un ucigaș cu sânge rece, dar are și el propriile pericole. Specia este pe cale de dispariție.
24.03.2023 | 17:00
Aparitie rara pe teritoriul Romaniei Animalul este un ucigas cu sange rece Sa crezut despre el ca e o mutatie genetica
Animal apariție rară pădure România. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Apariție rară pe teritoriul României. Este vorba despre un animal cu sânge rece, despre care chiar s-a crezut că are o mutație genetică.

Apariție rară pe teritoriul României. Este vorba despre un animal considerat ucigaș cu sânge rece

Animalul care și-a făcut apariția rară pe teritoriul țării noastre este dihorul pătat, o specie pe cale de dispariție în Europa. Despre acesta s-a crezut că a suferit o mutație genetică.

ADVERTISEMENT

Dihorul pătat este adesea ucis din greșeală când ajunge în apropiere de casele oamenilor. Aceștia îl confundă cu dihorul de casă și le este teamă că le va ataca animalele.

De altfel, dihorul pătat poate fi considerat un animal ce ucide cu sânge rece. El mănâncă rozătoare pe care le prinde rapid cu ghearele sale ascuțite.

ADVERTISEMENT

Dihorul pătat, animalul rar care și-a făcut apariția în România

Dihorul pătat este un animal care își face apariția foarte rar, mai ales pentru că trăiește de obicei singur. Doar atunci când este în perioada împerecherii își caută partener.

În rest, acest animal rar stă ascuns și iese doar seara din viziuna sa, atunci când iese să caute hrană. Mai există doar circa 500 de exemplare în Dobrogea, conform estimărilor făcute de specialiști.

ADVERTISEMENT

Dihorul pătat trăiește doar în regiunile de stepă și în cele aride, iar acest animal este specie protejată la noi în țară de mai bine de trei decenii.

Vormela peregusna, așa cum este numele științific al acestui animal, este pus în pericol și de animalele fără stăpân, care îl pot ataca și ucide.

ADVERTISEMENT

Dihorul pătat are ghearele puternice și ascuțite cu ajutorul cărora își prinde hrana. Tot cu acestea sapă galeriile în care locuiește.

ADVERTISEMENT

Dihorul pătat poate parcurge și până la un kilometru pe noapte în căutarea hranei, pe timp de noapte, iar atunci când este în pericol secretă cu lichid urât mirositor.