Life

Apariție surprinzătoare în Munții Făgăraș: ”Viața care mișună în păduri sigur bate filmul”

Arătare neașteptată în Munții Făgăraș. Ce au transmis reprezentanții unei fundații din România despre animalul sălbatic.
23.03.2023 | 18:57
Aparitie surprinzatoare in Muntii Fagaras Viata care misuna in paduri sigur bate filmul
Arătare neașteptată în Munții Făgăraș. Ce au transmis reprezentanții unei fundații din România despre animalul sălbatic. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Apariție surprinzătoare într-un lanț muntos din Carpații Meridionali. Oamenii de știință susțin că viața care mișună în păduri sigur bate filmul, animalele sălbatice fiind văzute tot mai rar, mai ales cele pe cale de dispariție.

Arătare neașteptată în Munții Făgăraș. Ce au transmis reprezentanții unei fundații din România despre animalul sălbatic

Reprezentanții unei fundații din România au făcut publice câteva imagini cu o arătare neașteptată în Munții Făgăraș. Camerele de monitorizare au filmat un râs care este considerat cea mai mare felină din Europa.

ADVERTISEMENT

Felina se numără printre animalele carnivore extrem de discrete și care trăiesc izolate. Un astfel de animal sălbatic este carnivor, se ferește de contactul de oamenii și trăiește în jur de 15 ani. Acesta este răspândit în Scandinavia, Europa Centrală și de Est și pe o arie imensă din Asia.

„Viața care mișună în pădurile Munților Făgăraș sigur bate filmul! Râsul este un animal extrem de sfios, dar priviți-l cât de grațios este. Ca și celelalte carnivore mari este indicatorul unei ecosistem sănătos și echilibrat. 

ADVERTISEMENT

Pentru a-i asigura habitatul avem nevoie de un Parc Național în Munții Făgăraș”, au spus cei de la Fundația Conservation Carpathia pe Facebook, unde se arată că este nevoie de crearea unui parc național.

Ce scop are Fundația Conservation Carpathia

Fundația Conservation Carpathia a fost fondată în anul 2009 de către 12 filantropi și conservaționiști. Aceștia au un scop foarte important și își doresc să oprească tăierile ilegale de pădure și să conserve o suprafață mare a pădurilor din Carpați.

ADVERTISEMENT

Mai exact, este vorba de formarea unei zone complet protejate pentru generațiile viitoare. Acest lucru se poate face doar prin cumpărarea terenurilor și cesionarea drepturilor de vânătoare, pentru protecția completă a tuturor elementelor naturale, din bani privați și publici.

În plus, fundația se implică în crearea unei economii verzi în zona Munților Făgăraș, acolo unde a fost observat râsul care parte din genul Lynx, fiind un animal nocturn. Felina sălbatică are corpul zvelt și puternic, o înălțime de 60-75 cm şi o greutate de 30 kg.

ADVERTISEMENT

Urechile animalului sălbatic se prelungesc cu câte un smoc de peri negri, în timp ce culoarea blănii este gălbui-brună. Majoritatea râșilor au pete roșii și chiar negre pe spate și au un auz și văz extrem de ascuțite.

ADVERTISEMENT