News

Chiriile în Blaj au sărit în aer pentru vizita Papei Francisc! Un apartament cu 2 camere costă chiar și 1.200 de euro

19.05.2019 | 13:03
Chiriile in Blaj au sarit in aer pentru vizita Papei Francisc Un apartament cu 2 camere costa chiar si 1200 de euro
Cât costă apartamentele puse la închiriat în Blaj pentru vizita Papei. *foto: hepta.ro

Vizita Papei Francisc la Blaj va aduce peste o sută de mii de pelerini în micuțul oraș din județul Alba. Suveranul Pontif va ajunge în oraș pe 2 iunie, iar marile hoteluri au fost rezervate integral cu mult timp înaintea de sosirea Paei în România. Astfel, presiunea exercitată de valul mare de turiști a făcut ca cererea să depășească cu mult oferta iar prețul chiriilor să explodeze în Blaj pentru weekendul 1 – 2 iunie.

Vizita Papei Francisc a mărit chiriile în Blaj. Cât costă un apartament

Chiar dacă cea mai mare a pelerinilor vor ajunge chiar în dimineața zilei de duminică și să plece imediat după slujba de beatificare, sunt mulți oameni care au decis totuși să vină la Blaj înainte de vizita Papei sau să mai stea și după slujbă. Astfel, cum toate camerele de hotel au fost luate, chiriile la particulari au sărit în aer!

Profitând de faptul că infrastructura hotelieră nu poate duce atât de mulți turiști, românii s-au înghesuit să își ofere apartamentele pe site-urile de închiriat. Astfel, pe olx.ro apar numeroase anunțuri cu localnici din Blaj care anunță că își vor închiria apartamentele cu ocazia vizitei Papei. Prețurile variază, de la 250 de euro până chiar și la 1.000 de euro! De exemplu, un apartament care costă 1000 de euro în perioada vizitei Papei are următoarea descriere: „Apartament et 1 la casa, intrare separată, 2 camere complet mobilate si decomandate pat dublu si dulapuri, living, baie, Bucătărie cu aragaz, masina de spălat , centrală termică(apa calda si caldura), 2 terase exterioare deschise, parcare in curte. Zona Veza, zona liniștita si securitara. Proprietarii nu sunt prezenți in imobil.”

Cât costă apartamentele puse la închiriat în Blaj pentru vizita Papei. *foto: captură olx

Papa Francisc vine la Blaj în dimineața zilei de 2 iunie

Papa Francisc va sosi pe Câmpia Libertăţii pe 2 iunie,  în jurul orei 10,30 şi va oficia Divina Liturghie şi ceremonia de beatificare a şapte episcopi martiri greco-catolici. Accesul pe Câmpia Libertăţii din Blaj, locul de desfăşurare a Sfintei Liturghii susţinute de Suveranul Pontif se va face pe baza unor bilete nominale, distribuite gratuit în parohii şi a documentului de identitate al fiecărei persoane. Pelerinii care nu vor avea acces pe Câmpia Libertăţii vor putea să urmărească slujba pe ecrane uriaşe amplasate în mai multe zone ale oraşului, anunță vaticannews.ro.

Interesant este că oficialii Mitropoliei Greco-Catolice din Blaj au rezervat cele mai mari hoteluri din Alba Iulia, Cetate și Parc, special pentru invitații din țară și din străinătate. Mai mult, hotelul Transilvania din Cetatea Unirii nu a avut solicitări importante, dar este deja complet ocupat de către pelerine. Între Alba Iulia și Blaj este o distanță de 38 de kilometri.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS