News

Aparţinătorii şi preoţii vor avea permisiunea să intre la bolnavii Covid: “Îşi vor putea lua adio de la cei dragi”

08.04.2021 | 14:45
Apartinatorii si preotii vor avea permisiunea sa intre la bolnavii Covid Isi vor putea lua adio de la cei dragi
ADVERTISEMENT

Vlad Voiculescu a transmis joi, 8 aprilie, că regulile privind înmormântările se schimbă. Noul Ordinul prevede și accesul preotului, al pastrorului și al aparținătorilor în spital, la bolnavii Covid.

După mai bine de 1 an de pandemie și 25 de mii de decese, dar și după mai multe zile unde câteva posturi de televiziune au criticat non-stop protocolul în cazul persoanelor care au murit de Covid, ministrul Sănătății a transmis că vor exista schimbări.

ADVERTISEMENT

Vlad Voiculescu a căzut de comun acord cu reprezentanții cultelor ca bolnavii să poată fi vizitați la spital de rude sau preoți. În ceea ce privește înmormântările, persoanele pot fi îmbrăcate. ”Niciodată morții nu ar fi trebuit predați familiei în saci. Legea nu prevedea așa ceva”, a spus Voiculescu.

Reguli noi privind înmormântările persoanelor decedate de Covid. Voiculescu: ”Nu scrie nicăieri că oamenii nu ar trebui să fie îmbrăcați”

Se schimbă regulile privind condițiile de înmormântăre a persoanelor decedate de Covid. Ordinul de ministru va fi semnat vineri şi, cel târziu luni, va fi în Monitorul Oficial.

ADVERTISEMENT

“Reprezentanții cultelor au acces la pacienții bolnavi de COVID. Ordinul de Ministru se va semna mâine. Cel târziu luni va fi în Monitorul Oficial, de atunci va întră în vigoare. Va conține modificări și reglementări suplimentare. Măsuri de protecție. Despre asta a fost vorba dintotdeuana.

Era vorba despre un Ordin din aprilie 2020. Este vorba despre protejarea sănătății oamenilor și ce se întâmplă în timpul înmormântărilor. Toate solicitările cultelor vor fi incluse în noul ordine și vor fi introduse câteva reguli care trebuie respectate.

ADVERTISEMENT

Ordinul prevede și  accesul preotului în spital, la pacienţii care au nevoie

Vorbim despre accesul preotului în spital la pacienții care au nevoie, și pentru aparținători. E bine că pacienții care au nevoie de susținere să o primească din partea reprezentanților cultelor și aparținătorilor.

Pentru cei care vor să își ia adio de la cei dragi, vrem să facem în așa fel încât acest lucru să se petreacă în condiții de siguranță.

ADVERTISEMENT

Cei care decedau din cauza COVID vor putea fi îmbrăcați. Nu scrie nicăieri într-un Ordin de Ministru că oamenii nu ar trebui să fie îmbrăcați. Dacă nu s-a respectat până acum, a fost dintr-o lipsa de bun simț”, a declarat Voiculescu, conform Antena3.

ADVERTISEMENT