ADVERTISEMENT
News

Apel disperat al medicului Radu Țincu: „Sistemul medical românesc va fi distrus printr-o contaminare masivă a spitalelor”

Autor: Flaviu Popa | 16.10.2020 | 15:53
Apel disperat al medicului Radu Țincu: „Sistemul medical românesc va fi distrus printr-o contaminare masivă a spitalelor”
Spitalele ar putea deveni focare de infecție. Foto: Hepta

Guvernul a decis ca toate spitalele din România, sau marea lor majoritate, să primească bolnavi Covid-19 pentru a pune umărul la lupta cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

„10% din paturile de terapie intensivă și 15% dintre celelalte locuri vor fi alocate pentru bolnavii cu COVID-19”, a decretat Nelu Tătaru, însă anunțul le dă fiori medicilor.

Cunoscutul medic Radu Țincu de la Spitalul Floreasca avertizează că această directivă a lui Tătaru va distruge sistemul medical din România.

ADVERTISEMENT

Medicul Radu Țincu anunță colapsul sistemului medical românesc

Concret, preluarea cazurilor de infectare cu Covid-19 de către toate spitalele din România va duce la o contaminare masivă a spitalelor și la pierderea a mii de vieți omenești.

Văd că se vehiculează în spațiul public ideea distribuției pacienților cu coronavirus în celelalte spitale, văd că se pregătește o capacitate de 10% din fiecare spital pentru pacienții cu coronavirus. Consider că această politică va distruge sistemul medical printr-o contaminare masivă a spitalelor.

ADVERTISEMENT

Cred că, dimpotrivă, pacienții infectați ar trebui să fie cantonați în aceeași unitate sanitară, să nu fie distribuiți prin toate spitalele țării, astfel încât să ne asigurăm că sistemul medical nu va fi contaminat în curs de câteva săptămâni.

O astfel de contaminare va afecta personalul medical și va fi scos din funcțiune, și asta într-un sistem medical fără personal suficient”, a explicat medicul pentru psnews.ro.

ADVERTISEMENT

Guvernul Orban împarte cazurile de Covid în toate spitalele din țară

Premierul Ludovic Orban, la fel ca și colegul său Nelu Tătaru, a explicat care e logica împărțirii de cazuri de Covid-19 în toate spitalele capabile din România. În primul rând, majoritatea spitalelor Covid ajung să fie pline, astfel că bolnavii nu mai au unde să fie tratați, decât în spitalele de masă.

Orban a dat asigurări că această repartizare de 10% sau 15% se va face doar după o analiză extrem de elaborată a capacităților acelui spital de a asigura izolarea totală a pacienților bolnavi Covid-19 de ceilalți pacienți non-Covid. Cu toate acestea, într-un sistem sanitar precum cel românesc, medicii se tem că spitalele ar putea să ajungă focare de infecție Covid-19.

ADVERTISEMENT

Practic, e nevoie de un singur medic obosit, o singură eroare umană care să încalce protocolul și un spital poate să ajungă bombă cu ceas dacă boala ajunge în rândul bolnavilor non-Covid.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!