News

Apel disperat al unei familii din Mureș! Patru copii trăiesc într-o sărăcie cruntă: “Soţul lucrează cu ziua pe unde apucă!”

16.03.2021 | 18:24
Apel disperat al unei familii din Mures Patru copii traiesc intro saracie crunta Sotul lucreaza cu ziua pe unde apuca
Cei patru copii ai familiei Pintilie. Sursa foto - Fanatik
ADVERTISEMENT

Apel disperat al unei familii din județul Mureș, o familie pentru care ziua de mâine înseamnă nesiguranță, nevoi și mai de fiecare dată disperare și foame. Pentru că, România anului 2021, vorbește despre integrare în lumea bună, despre Uniunea Europeană, internet și platforme, dar a rămas definitiv repetentă la chemarea semenilor.

Departe de tumultul Bucureștiului, de recomandările autorităților și lupta pentru o putere atât de searbădă a celor doi poli politici, România își trăiește dramele în fiecare zi.

ADVERTISEMENT

A fost nevoie de o pandemie pentru ca parlamentarii și guvernul să înțeleagă că zeci de familii trăiesc încă fără curent electric, fără acces la informație și rupte de realitate.

Apel disperat al unei familii din județul Mureș!

Nu s-au schimbat prea multe judecând după numărul copiilor care plâng încă după școală. FANATIK a scris AICI cum arată fericirea și liniștea prin ochii unui micuț care nu își dorește jucării și nu își imaginează bucurii mai mari decât cele pe care le-ar putea duce.

ADVERTISEMENT

Un copil care ar vrea să meargă la școală, să învețe, să deschidă ochii și să-și întindă mâinile spre un viitor ușor diferit față de cel pe care soarta i l-a hărăzit. Și ca el sunt sute. Sute de suflete pe care România se face că nu le vede, nu le înțelege și nici nu le ajută.

Comuna Lunca Bradului este la ani lumină de agitația celui mai mare oraș al țării. Asta și pentru că drumurile până acolo înseamnă nervi mulți și timp prețios.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – facebook

Situată la aproape 46 de kilometri de municipiul Reghin, în partea de nord a judeţului Mureş, pe drumul naţional care face legătura între Târgu-Mureş şi Piatra Neamţ, comuna este așezată într-un decor decupat din Rai asigurat de defileul Deda – Topliţa.

Drama din mijlocul Raiului

În apropierea munţilor vulcanici Călimani şi Gurghiu, în inima și sufletul frumuseții, comuna nu reprezintă doar un loc mirific pentru case de vacanță. Tot aici, în pântecul ei, o familie tânără își caută rostul și se agață disperată de bunătatea semenilor.

ADVERTISEMENT

Tatăl este mai mereu plecat la treabă. Muncește cu ziua pe unde poate și speră doar ca cineva să aibă nevoie de el și de serviciile sale. Ajutorul pe care el îl oferă, tot ceea ce face, înseamnă, de fapt, asigurarea traiului zilnic pentru familia lui. O familie care cuprinde patru copilași.

Patru suflețele pentru care hrana este mai presus de orice. Stau toți într-o cameră pe care un vecin bun la suflet le-a dat-o spre folosință fără să le ceară bani. Sunt conștienți însă că nu pot apela la nesfârșit la mărinimia acestuia.

Primarul le-a promis un loc de casă, dar este nevoie și de materiale de construcții. Oamenii spun acum că au nevoie de ajutor pentru a porni la drum și pentru a le oferi micuților un trai ceva mai bun. Mâncare, haine, tot ceea ce altora prisosește ar reprezenta liniște pentru ei. Ar însemna un mâine.

Cine îi ajută pe eroi

Cu gândul la școală sau grădiniță, cei mici sunt conștienți de greul familiei. Au învățat de la vârste fragede ce înseamnă să nu ai, să nu poți și mai ales să nu îți permiți. Zi de zi, ceas după ceas, micuții așteaptă minuni și își privesc părinții ca pe adevărați eroi.

Eroi ușor depășiți de întreaga situație, de lipsa unor joburi stabile, a unui salariu care ar asigura necesarul unei case. Eroi care pot fi repuși pe traiectorie cu ajutorul semenilor.

„Avem patru copii mici, soţul lucrează cu ziua pe unde apucă deoarece aici, în Lunca bradului, nu prea sunt locuri de muncă. Am stat cu chirie într-o casă la cineva, dar a venit băiatul acasă și am fost nevoiți să ieșim de acolo. Acum ne-a lăsat o femeie să stăm la ea în casă până ne ridicăm noi o cameră. 

Am vorbit cu primarul să ne dea o bucată de loc, acum așteptăm să ne dea terenul și încercăm să strângem câțiva bănuți să putem să ne ridicăm o cameră”, a spus Pintilie Ana, mama celor patru copilași.

Cine vrea să-i ajute poate contacta direct familia la numărul de telefon 0755 304 638.

ADVERTISEMENT