News

Apel disperat făcut de un copil român maltratat în Italia. “Ajutaţi-mă, mama mă bate dacă nu cerşesc”

Apel disperat făcut de un copil român maltratat în Italia chiar de familia lui
04.09.2021 | 16:34
Apel disperat facut de un copil roman maltratat in Italia Ajutatima mama ma bate daca nu cersesc
ADVERTISEMENT

Vorbim despre o poveste înfiorătoare care îl are ca personaj principal pe un copil român în vârstă de 11 ani. Acesta a reușit să ceară ajutor autorităților italiene.

A făcut-o însă după ani de abuzuri. Micuțul a apelat la carabinieri și și-a denunțat mama și frații pentru rele tratamente.

ADVERTISEMENT

Apel disperat făcut de un copil român maltratat de propria familie în Italia

Copilul le-a zis oamenilor legii că este obligat să cerșească și nu are voie să meargă la școală. Și-a petrecut întreaga viață pe străzi încercând să facă rost de bani pentru familia lui.

Polițiștii spun că au aflat că mama le ordona inclusiv celorlalţi fraţi ai săi „să-l pedepsească” pe cel mic, atunci când se întorcea în tabăra de nomazi din Tor Sapienza.

ADVERTISEMENT

Ca pedeapsă atunci când nu reușea să-i aducă suficienți bani, femeia în vârstă de 36 de ani, cu cetăţenie română, nu-l lăsa să doarmă şi îl lovea cu pumnii şi picioarele în burtă şi la faţă.

În cele din urmă, băiatul a a apelat la ajutorul secţiei de poliţie din San Basilio. Atunci când au deschis ușa, oamenii legii au descoperit un minor subnutrit, speriat și lovit.

ADVERTISEMENT

Abia după ce s-a oprit din plâns, micuțul a putut să le povestească acestora tot ce trăiește și le-a zis că îi este teamă să se întoarcă.

„Mama îmi dă cu picioarele și mă lovește cu pumnul în cap și în spate dacă refuz să merg să caut fier și cupru în jurul containerelor”, a mărturisit acesta

ADVERTISEMENT

„După clasa a cincea am vrut să continui să învăţ, dar nu mai voiau să mă trimită la școală, ci să mă facă să lucrez.

Nu pot nici să mă odihnesc pentru că mama mă bate dacă dorm. Mă bat cu violenţă de patru ani. Acum mi-a ajuns, e suficient, luaţi-i”, a mai zis micuțul.

Autoritățile din Italia au solicitat acum un ordin de arestare preventivă, solicitat de procurorul adjunct Claudia Alberti și emis de judecătorul de instrucție Paolo Andrea Taviano. Carabinierii din San Basilio au mers după femeie și au dus-o direct în spatele gratiilor din Rebibbia

ADVERTISEMENT
Tags: