News

Apel la Serviciul de Urgențe prin Google. Oamenii vor putea suna fără să vorbească

03.08.2019 | 15:23
Apel la Serviciul de Urgente prin Google Oamenii vor putea suna fara sa vorbeasca
ADVERTISEMENT

O invenție extrem de necesară este dezvoltată, deocamdată, doar în Statele Unite ale Americii: se va putea face apel la Serviciul de Urgențe prin Google atunci când persoanele care au o problemă nu pot să vorbească din varii motive. Sistemul este creat deocamdată pentru serviciul 911 din America, dar ar putea fi extins, dacă dă roade, la nivelul întregii planete.

Apel la Serviciul de Urgențe prin Google, o realitate în viitor, în SUA

Cei de la Google au anunțat lansarea unui sistem prin care utilizatorii de Android vor putea comunica autorităților urgența pe care o au fără să fie nevoite să vorbească. „O conversație rapidă și informativă cu un operator în timpul unui apel de urgență este esențială, dar, în unele cazuri, oamenii nu sunt în măsură să comunice verbal, indiferent dacă sunt răniți, într-o situație periculoasă sau au o deficiență de vorbire”, scrie Google pe blogul companiei, conform startupcafe.ro.

ADVERTISEMENT

Sistemul va putea fi accesat din telefonul utilizatorilor chiar în aplicația Telefon (Phone). Prin simpla apăsare a butoanelor tip Pompieri, Amblanță sau Poliție se vor putea transmite urgențele prin intermediul unui serviciu vocal automatizat. Acest serviciu este unul crucial mai ales în cazurile de răpiri, cum a fost cel al Alexandrei de la Caracal.

serviciu urgențe Google
Urgențele vor fi comunicate chiar și dacă persoanele nu vor avea date mobile. Sursa foto: memeburn.com

Urgențele vor putea fi comunicate mai simplu, automatizat

Sistemul va funcționa chiar și dacă utilizatorul nu are acces la Internet. Sistemul de voce va trimite operatorului 911 adresa după datele de localizare GPS cu ajutorul sistemului Plus Code (tehnologie avansată care identifică inclusiv adresele ce nu apar pe majoritatea hărților, adică până și zone care nu au nume de străzi).

ADVERTISEMENT

„Am cerut păreri de la organizațiile de siguranță publică, inclusiv Asociația Națională a Numărului de Urgență, pentru a face această opţiune cât mai utilă și așteptăm cu nerăbdare să continuăm colaborarea cu comunitatea serviciilor de urgență pentru ca oamenii să fie în siguranță”, mai informează cei de la Google.

 

Tags: