News

Apel umanitar pentru Denisa, fetița de doar doi ani care nu își poate folosi mânuțele. Are nevoie urgentă de 10.000 de euro

La cei doi ani ai săi, Denisa se confruntă cu o boală extrem de rară. Are nevoie urgentă de 10.000 de euro ca să își poată folosi mânuțele ca un copil normal.
01.07.2024 | 18:37
Apel umanitar pentru Denisa fetita de doar doi ani care nu isi poate folosi manutele Are nevoie urgenta de 10000 de euro
Apel umanitar pentru Denisa, fetița de doar doi ani care nu își poate folosi mânuțele. Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În timp ce alți copii de vârsta ei se joacă deja pe telefoane, Denisa nu poate să țină în mâni nici măcar o jucărie. La cei doi ani ai săi, micuța se confruntă cu o boală de care puțini oameni au auzit. 

Apel umanitar pentru Denisa, fetița de doar doi ani care nu își poate folosi mânuțele

Denisa este cel de-al doilea copil al familiei Acasandrei din Suceava și timp ce fratele ei de 6 ani este prefect sănătos, ea s-a născut cu ambele mâini strânse.

ADVERTISEMENT

Atunci când și-au dat seama că Denisa nu își poate folosi mâinile, părinții au dus-o imediat la Spitalul Județean din Suceava și ulterior la Spitalul Sfânta Maria din Iași, unde au primit un diagnostic crunt.

În urma investigațiilor efectuate, medicii au descoperit că micuța suferă de o malformație congenitală care se numește camptodactilie degete I-V la ambele mâini, o boală extrem de rară pe care a moștenit-o de la mama ei.

ADVERTISEMENT

Ulterior, un medic de chirurgie plastică și reconstructivă din Iași, i-a recomandat Denisei kinetoterapie preoperator zilnic, de două ori pe zi, timp de câteva săptămâni, și tratament chirurgical de relaxare a articulațiilor interfalangiene.

Cele două intervenții chirurgicale de care are nevoie micuța trebuie să fie efectuate urgent pentru ca șansele sale de vindecare să crească.

ADVERTISEMENT

Acestea pot fi făcute la Spitalul Sfânta Maria din Iași, însă, din păcate, lista de așteptare este una extrem de lungă, iar timpul este limitat.

În prezent, singura soluție este ca Denisa să fie operată la o clinică privată, ceea ce ar mări considerabil porcesul de vindecare. Cu toate acestea, costurile operației depășesc cu mult posibilitățile părinților.

ADVERTISEMENT

Pentru ca Denisa să își poată folosi mânuțele, familia are nevoie de 10.000 de euro, o sumă care acoperă analizele genetice, exercițiile de kinetoterapie și intervenția chirurgicală în sine.

Cei care vor să o ajute pe Denisa să își poată folosi mânuțele și să ducă o viață normală pot să doneze 2 euro printr-un simplu SMS la 8848 sau pot dona în conturile Fundației Mereu Aproape.

CIF 18212553:

Cont in lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON

Cont in Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR

Cod SWIFT: BTRLRO22

 

ADVERTISEMENT