News

Apel umanitar pentru Maria, fetița de 10 ani diagnosticată cu paralizie cerebrală spastică. Are nevoie urgentă de 30.000 de euro

Maria Gabriela Radomirovic luptă cu o boală cumplită, paralizie cerebrală spastică. Pentru a duce o viață normală are nevoie de 30.000 de euro.
17.05.2024 | 16:22
Apel umanitar pentru Maria fetita de 10 ani diagnosticata cu paralizie cerebrala spastica Are nevoie urgenta de 30000 de euro
Apel umanitar pentru Maria, fetița de 10 ani diagnosticată cu paralizie cerebrală spastică. Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

La cei 10 ani ai săi Maria Gabriela Radomirovic este măcinată de o boală grea. În urmă cu ceva timp, ea a fost diagnosticată cu paralizie cerebrală spastică, o afecțiune din cauza căreia nu se poate ține pe propriile picioare.

Șansa Mariei pentru a merge fără ajutor este o intervenție ortopedică complexă

La scrut timp după ce a primit diagnosticul dur, micuța a fost supusă la două intervenții chirurgicale complexe care au ajutat-o să facă progrese majore.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Maria nu reușește să facă decât câțiva pași, după care își pierde stabilitatea. Ca să se deplaseze pe distanțe scrute, fetița de 10 ani folosește un cadru cu roți, însă șansa ei pentru a merge fără ajutor este o operație complexă.

Este vorba despre o intervenție 3 în 1: Operație pentru corecție varus equin, la picioare, cu implant – o metodă chirurgicală minim invazivă care permite o recuperare rapidă; procedura Hoke, pentru tratamentul minim invaziv al tendonului lui Ahile; și detensionarea mușchilor posteriori ai coapsei, situați între șold și genunchi, și a mușchilor aductori la ambele picioare.

ADVERTISEMENT

Maria mai are nevoie de 30.000 de euro

Intervenția va fi realizată peste câteva săptămâni într-un spital din Varșovia de către medicul Matthew Dobbs care vine periodic din Statele Unite pentru a ajuta copii cu grave probleme ortopedice din Europa.

Costul acesteia este undeva la 40.000 de euro, o sumă pe care familia Mariei nu și-o permite. Până acum, mama și sora fetiței au reușit să strângă 10.000 de euro și mai au nevoie de încă 30.000 de euro.

ADVERTISEMENT

”Cele două împart responsabilitățile pentru Maria: dusul la școală și prezența la terapii. Cu greu mama și sora fetiței au reușit să strângă până acum o parte din suma necesară pentru operații, adunând 10.000 de euro, și se vor ocupa și de costurile de transport, de cazare și terapii suplimentare. Cu toate acestea, mai au nevoie de 30.000 de euro”, au transmis reperezntanții Fundației Mereu Aproape.

Deoarece operația este programată peste doar câteva săptămâni, familia ei face acum apel la oamenii cu suflet mare să o ajute pe Maria să meargă din nou fără să depindă de cineva.

ADVERTISEMENT

Cornelia Radomirovic, mama Mariei, spune că fetița sa trebuie să stea două săptămâni în Varșovia după operatie. Apoi va trebui să revină în capitala Poloniei pentru scoaterea ghipsului și pentru terapiile postoperatorii care vor dura alte două săptămâni.

Persoanele cu suflet mare care vor să o ajute pe Maria să meargă din nou pot să doneze 2 euro printr-un SMS la 8848 sau în conturile Fundației Mereu Aproape CIF 18212553:

Cont în lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON

Cont în Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR

Cod SWIFT: BTRLRO22

ADVERTISEMENT