News

Apelul disperat al managerului unui spital COVID: ”Credeți-mă, suntem epuizați”

06.11.2020 | 17:26
Apelul disperat al managerului unui spital COVID Credetima suntem epuizati
ADVERTISEMENT

Criza sanitară cauzată de noul coronavirus a afectat grav și Dâmbovița, acolo unde, vineri, am asistat la apelul disperat al managerului Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, unitate COVID.

Într-o conferință de presă organizată vineri, Claudiu Dumitrescu, cel aflat în fruntea instituției, a lansat un mesaj disperat în care cere ajutorul tuturor.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare unitate medicală din județul Dâmbovița, implicată în lupta contra COVID-19, este copleșită de numărul de cazuri. Nu mai există locuri în secțiile ATI, iar medicii sunt epuizați.

Apelul disperat al managerului unui spital COVID către cei din jur

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, Claudiu Dumitrescu, a spus vineri, într-o conferință de presă, că face un ”apel disperat” către colegii din colectivul medical, dar și către populație, pentru a le veni în sprijin în această luptă dură cu pandemia.

ADVERTISEMENT

Acesta dezvăluie că el și colegii aflați în prima linie a luptei cu COVID-19 au ajuns la capătul puterilor și numai unitatea de breaslă și a oamenilor pot ajuta la înfrângerea virusului.

Facem un apel disperat către corpul medicilor de familie pe care îi rugăm să ne fie aproape în aceste momente. Fără ajutorul dumnealor, pe care îl cerem disperaţi, nu putem să reuşim.

ADVERTISEMENT

Facem apel la populaţie să respecte cu stricteţe măsurile de protecţie şi de distanţare socială şi să ne înţeleagă şi pe noi că suntem alături de dumnealor, dar fără unitatea între cele două grupări, să le spun aşa, pacienţi şi corpul medical nu vom reuşi.

După părerea mea, asta e cheia succesului. De multe ori am văzut pe Facebook, peste 90% din mesaje sunt înjurături şi blesteme. Dacă asta reprezintă o uşurare pentru pacient, pot să continue să le facă, dar credeţi-ne că suntem epuizaţi”, a spus managerul de spital din Târgoviște, conform BazarMedia.

ADVERTISEMENT

”Situația e disperată. Pleci deprimat”

Managerul unității din Dâmbovița a invitat mass-media să vină să filmeze situația din secțiile dedicate COVID-19, unde realitatea întrece cu mult ceea ce se poate descrie în cuvinte, a afirmat directorul spitalului târgoviștean.

“Capacitatea de la ATI este folosită la maximum. Ne bucurăm când avem un pat liber. Soluții de ajutor din alte părți nu există, pentru că nici alte spitale nu mai au locuri. Medicii sunt epuizati și în pragul de a renunța.”

Ce văd la televizor este foarte puţin faţă de ce vezi în realitate. Credeţi-mă că pleci deprimat după ce vizitezi 10-15 pacienţi şi vezi suferinţa şi teama prin care trec, închişi în acele saloane în acele clădiri din care nu pot să iasă şi aşteptând momentul izbăvitor, momentul vindecării şi al eliberării.

Situaţia extrem de disperată, numărul de locuri la noi la spital e din ce în ce mai mic, ne bucurăm pentru fiecare loc liber, pentru fiecare loc la terapie intensivă”, a mai afirmat Claudiu Dumitrescu.

ADVERTISEMENT
Tags: