News

Apelul disperat al unei eleve din mediul rural. ”În fiecare zi încerc să înțeleg aceste exerciții”. Ce spune copila despre școala pe care o frecventează

O elevă din clasa a 7-a din mediul rural a cerut ajutorul internauților pentru a rezolva un exercițiu matematic. Fata a recunoscut că școala din sat unde învață este slabă.
26.07.2022 | 11:28
Apelul disperat al unei eleve din mediul rural In fiecare zi incerc sa inteleg aceste exercitii Ce spune copila despre scoala pe care o frecventeaza
O fată de la țară cere ajutorul pentru a rezolva o problemă. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Fata a recunoscut că are probleme în a rezolva o problemă matematică și i-a rugat pe cei care știu răspunsul să-l ofere. A primit zeci de mesaje.

O fată de la țară a cerut ajutorul internauților pentru a rezolva un exercițiu matematic

”Bună ziua! Mă numesc Stancu Maria Ioana și sunt elevă la o școală nu prea bună din satul meu. Intru în clasa a 7-a iar cu materia matematicii nu stau foarte bine. Eu chiar îmi doresc să o învăț dar nu găsesc nicăieri ajutor.

ADVERTISEMENT

În fiecare zi încerc să înțeleg aceste exerciții. Vă rog să fiți buni cu mine și să mă ajutați. Vă mulțumesc! Am atașat mai jos niște exerciții la care întâmpin probleme”, a scris fata.

În comentarii, mai mulți internauți au încercat să o ajute și i-au trimis rezolvarea, însă marea problemă a fost identificată de alți oameni: sistemul de învățământ din România are mari lacune.

ADVERTISEMENT

”Să rezolve domnul ministru acest exercițiu! Oare știe?”, a transmis, ironică, Violeta Cristina Mihai.

”Să le ia dracu’, nu folosesc la nimic. Fiica mea a terminat clasa a VII-a fără să lucreze asemenea exerciții. Mai bine vă dădea cu putere exactă direct”, a fost mult mai dură mama unui alt elev.

ADVERTISEMENT

”Bunul Dumnezeu să te ajute, mesajul să ajungă la cine trebuie și înțelege situația! Succes!”, a scris Tudorita Pelivan, în speranța că cineva din Ministerul Educației va realiza problemele de la nivelul învățământului din țara noastră, în special cel rural.

Alți oameni au publicat rezolvările, în speranța că fata va înțelege mai bine cum trebuia să procedeze pentru a rezolva problema.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, fata a mulțumit tuturor pentru efort, în speranța că în viitor va reuși să rezolve singură acest tip de exercițiu matematic.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat, în dese rânduri, că este conștient de problemele din învățământ și vrea să crească semnificativ salariile profesorilor pentru a atrage în sistem oameni competenți, care să poată crea generații performante de tineri.

ADVERTISEMENT
Tags: