News

Apelul la 112 a venit cu întârziere după tragedia de la Victor Babeș. La ce oră au sunat medicii din spital

13.04.2021 | 19:16
Apelul la 112 a venit cu intarziere dupa tragedia de la Victor Babes La ce ora au sunat medicii din spital
Apelul la 112 a venit cu întârziere după tragedia de la Victor Babeș. La ce oră au sunat medicii din spital. Foto: Inquam/George Calin
ADVERTISEMENT

Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) a precizat la ora la care a fost făcut primul apel la 112 după tragedia de la spitalul Victor Babeș.

Trei pacienți au murit după ce au rămas fără oxigen în secția mobilă de ATI de la Spitalul Victor Babeș, în urma unei defecțiuni  la instalația de oxigen a unității mobile.

ADVERTISEMENT

După incident, medicii au efectuat două apeluri. Primul a fost făcut la ora 17:29, la mai mult de o oră de când a fost sesizată problema cu alimentarea cu oxigen de la instalația TIR-ului ATI, precizează STS, conform Realitatea.net.

Tragedie la Victor Babeș. Medicii au sunat la 112 după o oră

Firma care se ocupă de sistemul de alimentare cu oxigen de la TIR-ul ATI de la Victor Babeș a făcut prima sesizare că aparatele nu funcționează la ora 16:25.

ADVERTISEMENT

În schimb, medicii spitalului au sunat la numărul de urgență 112 abia la ora 17:29. Următorul apel a fost efectuat la 17:40, conform sursei citate.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a aflat de tragedia după ora 18. Primul lucru pe care l-a făcut a fost să sune la alte spitale pentru a vedea dacă sunt locuri, a menționat Voiculescu într-o conferință de presă ținută marți, 13 aprilie.

ADVERTISEMENT

Primul apel la 112 a fost făcut la ora 17:29

„Ca urmare a solicitării dumneavoastră privind evenimentul de la Spitalul Victor Babeș din București, vă informăm că, în data de 12.04.2021, s-au înregistrat două apeluri la numărul de urgență 112, la orele 17:29 și 17:40, efectuate de către un cadru medical.

În ambele situații, apelantul a cerut legătura direct cu medicul coordonator SMURD din Centrul Municipal Integrat pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

ADVERTISEMENT

Operatorul 112 a transferat imediat apelul de voce către coordonatorul medical din dispeceratul București-Ilfov”, se arată în comunicatul Serviciului de Telecomunicații Sepeciale.

ADVERTISEMENT