News

Apelul Papei Francisc de Paştele Ortodox. Ce le-a spus Suveranul Pontif credincioşilor la finalul rugăciunii

28.04.2019 | 19:51
Apelul Papei Francisc de Pastele Ortodox Ce lea spus Suveranul Pontif credinciosilor la finalul rugaciunii
ADVERTISEMENT

Papa Francisc a transmis un mesaj deosebit credincioșilor după terminarea rugăciunii. Nimeni nu se aștepta la solicitarea Suveranului Pontif pentru credincioși. Papa cere sprijin pentru refugiații care sunt deținuți în Libia. Prima zi de Paște a surprins momentul în care Suveranul a cerut evacuarea prin culoare umanitară a persoanelor care se află în situația delicată în cauză.

Solicitare surprinzătoare a Papei Francisc după rugăciune

Papa Francisc a lansat un apel către creștini după finele rugăciunii slujbei din ziua sfântă. Acesta cere sprijin deținuților din LibiaVă invit să vă alăturaţi rugăciunii mele pentru refugiaţii care se află în centrele de detenţie din Libia şi a căror situaţie deja foarte gravă a devenit încă şi mai periculoasă din cauza conflictului în curs”, a spus Suveranul Pontif credincioşilor adunaţi în Piaţa Sf.

ADVERTISEMENT

Petru la finalul rugăciunii din cursul zilei de duminică. Care este starea migranților din Libia la momentul actual? Situația în care se află este îngrijorătoare.

Papa Francisc lansează cererea sprijinului pentru deținuții din Libia
Papa Francisc lansează cererea sprijinului pentru oamenii care au fost deținuți în Libia

“În special femeile, copiii şi persoanele bolnave să fie evacuate”

„Lansez un apel pentru ca în special femeile, copiii şi persoanele bolnave să poată fi evacuate cât mai repede posibil prin culoare umanitare”, a adăugat Papa Francisc la finele rugăciunii duminicale.  Mii de imigranți sunt într-o situații foarte delicată în Libia. Este vorba despre victimele colaterale ale luptei dintre forțele care sunt loiale Guvernului de Uniune Națională și cele ale mareșalului Haftar.

ADVERTISEMENT

Un număr de 140 de refugiați care provin din Libia este așteptat în cursul zilei de luni la Roma. Numărul migranților din Libia depășește câteva sute de mii. „Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) a înregistrat 5.933 reţinuţi în „centre de detenţie” oficiale. Alţii sunt deţinuţi de grupuri înarmate în instalaţii care scapă oricărui control”, notează Reuters, citat de Agerpres.