News

Apelul unui asistent medical român, aflat de 17 ani în Italia: “Daţi drumul Spitalului din Fălticeni! E aproape gata şi stă neocupat!”

27.03.2020 | 22:26
Apelul unui asistent medical roman aflat de 17 ani in Italia Dati drumul Spitalului din Falticeni E aproape gata si sta neocupat
Apelul unui asistent medical român, aflat de 17 ani în Italia: "Daţi drumul Spitalului din Fălticeni! E aproape gata şi stă neocupat!"
ADVERTISEMENT

Doru Melian, un român din Suceava, aflat de 17 ani asistent medical în Imola, nordul Italiei, a dezvăluit, î n direct la „Fan ROMÂNIA”, situația dramatică înregistrată în ultimele săptămâni în Peninsulă, zona cel mai afectată de pandemia de coronavirus, lansând şi un apel căître autorităţile române.

Apelul unui asistent medical român din Suceava, aflat de 17 ani în Italia: “Daţi drumul Spitalului din Fălticeni! E aproape gata, mai are nevoie de 5 milioane de euro!”

“Eu sunt în plin infern aici, în Italia! Fac un apel către cei de acasă: daţi drumul la Spitalul din Fălticeni (foto)! E gata, mai are nevoie de 5 milioane euro pentru a fi folosit în perioada asta atât de dificilă!”

ADVERTISEMENT

Doru a povestit apoi cum trăieşte infernul de zi cu zi din Italia: „Lucrez le terapii intensive, într-un spital de reabilitare. Sunt de 17 ani aici. Acest virus a lovit foarte tare nordul Italiei, unde era zona industrială cel mai dezvoltată. Au fost alarme în lume de la început, dar nu au fost luate în considerare. 

Cum a ajuns Italia în starea de azi, cu 1000 de morţi / zi din cauza coronavirusului: “La început nu au luat totul în serios!”

La început nu au luat deloc în serios mesajele autorităților, dar ușor, ușor, în urma măsurilor de protecție suplimentare luate de autorități, le-au luat în serios. Sunt amenzi foarte drastice. 

ADVERTISEMENT

Contează foarte mult ce zis autoritățile locale, în Italia, fiind foarte lungă, se întâlnesc foarte multe tipuri de comportament, cei din nord sunt complet diferiți față de cei din Napoli de exemplu.

ADVERTISEMENT

Din ce am văzut, sunt mai indisciplinați cei din sud, ies prin parcuri, sunt primari din diferite comune care au lansat drone, cu mesaj audio înregistrat prin care li se transmite să meargă în casă. 

“Până acum o săptămână nu am avut cazuri de coronavirus, deși la noi vin pacienți din toată Italia, dar în ultimele zile au fost patru pacienți cu coronavirus. E foarte ușor de transmis, sunt foarte mulți asimptomatici.

ADVERTISEMENT

Sunt și la noi probleme cu echipamentele, nu avem măști cu filtre, că acelea te protejează. Cele chirurgicale, simple, nu te protejează dacă iei contact cu o persoană infectată.

ADVERTISEMENT

La ora 18:000 erau 10.950 de persoane care s-au vindecat și 9.134 care au murit de când a început această pandemie, în Italia. Foarte mulți din nord, din cauza fricii, au migrat spre sud.”

“În România s-au întors cei care lucrau la negru în Italia, nu cei care muncesc la vedere şi cu acte în regulă”

“Sunt mulți muncitori, care lucrau în fabricile, care au plecat din nord, crezând că sunt sănătoși, dar erau infectați, iar în sudul Italiei nu sunt condiții extraordinare în spitale.

În nord, nu este panică, în Emilia-Romagna spitalele fac față, dar mai sunt situații, chiar la Bologna, în care au trebuit să decidă cine trăiește și cine moare, din cauza lipsei de ventilatoare. Au trebuit să leagă și pe criterii de vârstă. Aceleași lucruri s-au întâmplat și în Lombardia, la Bergamo. 

De aproape două săptămâni este interzisă orice manifestare religioasă. 

Cred că în România s-au întors cei care lucrau la negru, cei fără contract de muncă, care rămâneau fără niciun ajutor. Guvernul italian a luat în considerare chiar ajutorarea și persoanelor care îngrijeau bătrâni. Eu cred că trebuiau luate măsuri drastice, la graniță, cu Armata, să nu intre nimeni infectat”.