News

Apelul unui medic către pacienții săi: ”Nu îmi mai oferiți bani și ciocolată! E imoral și ilegal”

Un medic gastroenterolog din Satu Mare le-a transmis într-un mod clar pacienților săi să nu îi mai aducă diverse cadouri la locul de muncă.
30.11.2022 | 19:37
Apelul unui medic catre pacientii sai Nu imi mai oferiti bani si ciocolata E imoral si ilegal
Medic din România, apel către pacienți. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Cristian Costea, medic gastroenterolog extrem de apreciat de la Spitalul Județean din Satu Mare, le cere pacienților să nu îi mai ofere cadouri contra serviciilor prestate.

Un medic le cere oamenilor să nu îi mai facă diverse cadouri

”Mai bine insistați pentru servicii mai bune, pentru condiții mai bune atât pentru noi, cât și pentru voi, pentru aparate mai performante”, a transmis medicul pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Costea crede că niciun medic din România nu ar trebui să accepte astfel de cadouri doar pentru că își face meseria pentru care e oricum plătit regește.

”Pe această cale mă alătur inițiativei recente a unor colegi și va rog, NU mă mai jigniți oferindu-mi orice fel de bun de la bani la ciocolată, carne, ouă, țuică (și aveți imaginație bogată) după ce v-am văzut pe dumneavoastră ca pacient sau pe cineva din familia dumneavoastră, indiferent unde în sistemul de stat sau privat! După cum bine știți tratamentul și investigațiile în Spitalul de stat sunt GRATUITE și în sistemul privat le plătiți la adevărata lor valoare de cele mai multe ori, deci nu îi nevoie să mai fiți și “atenți”!!”, a explicat medicul.

ADVERTISEMENT

Cristian Costea are o mare problemă cu oferitul de daruri în spitale, lucru practicat de majoritatea românilor.

”E ANORMAL, IMORAL, AMORAL, ILEGAL, IAR LEGEA ESTE UNA PENTRU TOȚI!! Este mult de discutat… vina este în ambele tabere și a celor care dau și a celor care primesc… cred însă că ne putem vindeca… că putem ierta trecutul și construi un viitor mai bun împreună!

ADVERTISEMENT

AM CONȘTIINȚĂ și îmi fac meseria așa cum am jurat și visat… iubesc ceea ce fac, dar vă rog nu mă obligați să urlu pe coridoare, să vă dau afară, să mă rog de voi să vă luați lucrurile acasă!

Am tot ce îmi trebuie și dacă nu am o să muncesc și mai mult ca să am ceea ce îmi doresc, la fel ca voi toți! Știu ce înseamnă să nu ai (chiar știu!!!) și am început să cunosc și ce înseamnă să ai! Dacă fac anumite proceduri și la Clinica privată și nu vi le pun să le plătiți nu trebuie să vă simțiți datori… spuneți un “Mulțumesc” și îmi este suficient… Dumnezeu mi-a dat întotdeauna mai mult înapoi… El știe de ce!!

ADVERTISEMENT

Mai bine insistați pentru servicii mai bune, pentru condiții mai bune atât pentru noi cât și pentru voi, pentru aparate mai performante…. Mulțumiți cu “Mulțumesc”. TREBUIE SA SPUNEȚI STOP!”, a transmis Cristian Costea pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: