News

Apelurile la 112 vor fi preluate și de ambulanțele private. “În lupta aceasta nu se poate fără un parteneriat”

Ambulanțele private vor răspunde la 112 în perioada următoare, anunță președintele CNAS.
12.10.2021 | 15:50
Apelurile la 112 vor fi preluate si de ambulantele private In lupta aceasta nu se poate fara un parteneriat
ADVERTISEMENT

În contextul în care numărul de cazuri noi este în creștere, ambulanțele de stat au cerut ajutorul celor private pentru a putea face față volumlui de persoane care apelează la 112.

Apelurile la 112 vor fi preluate și de ambulanțele private. Care este motivul din spatele deciziei

Anunțul a fost făcut de șefa Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adela Cojan, care a precizat și faptul că este nevoie de un parteneriat între sectorul public și cel privat pentru ca pandemia să poată fi gestionată.

ADVERTISEMENT

Mai mult, aceasta a informat că au fost făcute deja virări de credite bugetare pentru ca ambulanțele private să poată răspunde la numărul unic de urgență din țara noastră.

Așadar, ambulanțele private vor răspunde tot la apelurile la 112, conform anunțului Adelei Cojan.

ADVERTISEMENT

Ea a mai explicat că sunt multe persoane care vor să fie testate pentru a vedea dacă au noul coronavirus și tocmai de aceea ambulanțele de la stat au nevoie de ajutor, pentru a face față cererii.

“Este foarte îngreunat accesul ambulanţelor către pacienţii ce sună la 112 pentru testarea COVID.

ADVERTISEMENT

Ieri am făcut o serie de virări de credite bugetare de la alte domenii pentru a implica inclusiv ambulanţele private, care vor răspunde la acelaşi număr 112, pentru a ajuta sectorul public”, a precizat șefa Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adela Cojan, potrivit Digi24.

Lupta cu pandemia nu poate fi câștigată fără un parteneriat între sectorul public și cel privat

Mai mult decât atât, directoarea CNAS a precizat că lupta cu pandemia nu poate fi câștigată fară un astfel de parteneriat și a amintit faptul că internările pentru afecţiunile programabile în spitalele destinate persoanelor infectate cu coronavirus sau cele suport-COVID-19 au fost restricționate.

ADVERTISEMENT

Oamenii trebuie să aibă acces la servicii medicale în pandemie, fără a lua în calcul că unitățile medicale respective sunt deținute de stat sau sunt private.

„În lupta aceasta trebuie să înţelegem cu toţii că nu se poate fără un parteneriat public – privat, mai ales în condiţiile în care s-au restricţionat internările pentru afecţiunile programabile în spitalele COVID sau suport-COVID, acestora trebuie să le asigurăm accesul în celelalte instituţii sanitare fără să ţinem cont de forma de proprietate a instituţiei sanitare respective”, a precizat șefa CNAS.

ADVERTISEMENT
Tags: