„Reverse PET” este o aplicație ce te va scăpa de statul la cozile interminabile de la aparatele de reciclat, care unori nu sunt funcționale. Un cetățean din Republica Moldova a invetat o modalitate mai simplă prin care poți recicla.
Ion Bogatu, împreună cu Bogdan Roșu au lansat aplicația „Reverse PET”. Prin intermediul acesteia utilizatorii înscriși pot solicita să le fie ridicați sacii cu ambalajele reciclate de la ușă. Pentru acest serviciu, oamenii vor plăti 30 de bani per ambalaj, care se va scădea din garanția de 50 de bani.
Pentru fiecare ambalaj oferit, în loc să primim 50 de bani, vor fi 20 de bani. Acest lucru, însă, te va scăpa de timpul petrecut la cozi și de nervii consumați la aparatele care ori nu funcționează deloc, ori au probleme care încetinesc procesul de reciclare.
„Dezvoltarea aplicației a fost inspirată de Sistemul de Garanție Returnare (SGR), care nu doar facilitează reciclarea, ci și cultivă o cultură a responsabilității față de mediu în rândul românilor.
Prin educație continuă și un mecanism simplu de returnare a ambalajelor, SGR transformă reciclarea dintr-o acțiune ocazională într-un obicei cotidian, ceea ce și noi dorim să încurajăm și să amplificăm prin intermediul aplicației Reverse PET”, anunță compania.
În același timp, în aplicație se vor înregistra și utilizatorii care vin să ridice ambalajele de la domiciliul clienților. Este disponibilă o hartă pe care vor apărea locațiile la care s-a făcut solicitare pentru ridicarea PET-urilor.
„Reciclarea nu ar trebui să fie o corvoadă, ci o oportunitate de a contribui la un viitor mai curat și mai verde. Cu aplicația noastră, dorim să facem reciclarea accesibilă și atractivă pentru toți”, a declarat Ion Bogatu, co-fondator Reverse PET.
Înainte de a merge cu ambalajele la reciclat, trebuie să respecți câteva reguli simple. Fiecare ambalaj trebuie golit de conținut, nu spălat. De asemenea, eticheta nu trebuie să fie deteriorată deoarece aparatul nu va recunoaște sticla și riști să nu mai primești garanția înapoi.
Mai mult, sticla nu trebuie să fie deformată. Aparatul o va respinge. Un lucru important, însă, este faptul că puteți duce PET-urile și fără capac. În cazul în care l-ați peirdut, nu vă faceți griji deoarece aparatul va accepta și fără acesta.