Life

Aplicația de pe telefon care a început să înregistreze pe ascuns utilizatorii Android. Descoperirea e șocantă

Aplicația de pe telefon care a început să înregistreze pe ascuns. Utilizatorii săi habar nu aveau că se întâmpla acest lucru!
29.05.2023 | 20:32
Aplicatia de pe telefon care a inceput sa inregistreze pe ascuns utilizatorii Android Descoperirea e socanta
Aplicația care a început să înregistreze pe ascuns utilizatorii. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Aplicația care a început să înregistreze pe ascuns utilizatorii Android. Aceștia erau ascultați în timp ce își vedeau de viață și nici nu s-ar fi gândit!

Aplicația care a început să înregistreze pe ascuns utilizatorii

Aplicația cu pricina este iRecorder Screen Recorder. Aceasta a fost lansată acum mai puțin de doi ani și a început să îi înregistreze pe ascuns pe utilizatori.

ADVERTISEMENT

Aplicația a funcționat normal la început dar ulterior a început să înregistreze utilizatorii. Informațiile arată că aceasta a început să înregistreze la fiecare 15 minute câte un minut de conversație.

Dar acest lucru nu este cel mai grav, ci faptul că toate înregistrările erau date către serverul aplicației printr-un link.

ADVERTISEMENT

Un specialist analizat acest lucru și a spus că odată cu actualizarea aplicației aceasta a început să înregistreze. Cu aceasta utilizatorii au permis telefoanelor să înregistreze și să îl trimită către server dar fără să știe nimic despre aceste detalii.

Un specialist a descărcat aplicația periculoasă. Ce a observat acesta

Un cercetător de la firma de securitate ESET a anlizat fenomenul și a decis să își descarce el însuși aplicația. El a notat pe blog tot ce a observat și le-a transmis și utilizatorilor de Android.

ADVERTISEMENT

„În timpul analizei mele, fișierul de configurare a returnat întotdeauna comanda de înregistrare audio, ceea ce înseamnă că [acesta] a pornit microfonul, a capturat sunetul și l-a trimis către C2.

Acest lucru s-a întâmplat constant în cazul meu, deoarece era condiționat de comenzile primite în fișierul de configurare.

ADVERTISEMENT

Configurația era primită la fiecare 15 minute și durata de înregistrare setată la 1 minut”, a spus cercetătorul, scrie un site de tehnologie.

Asemenea aplicații care încearcă să spioneze utilizatorii au mai existat și în trecut, ele reușind să treacă și de filtrele Google. Când au fost descoperite, ele au fost eliminate din Google Play și din App Store. Una dintre ele este și iRecorder Screen Recorder.

ADVERTISEMENT