Cele mai citite

Aplicaţia pentru Android a teroriştilor! Cum se numeşte şi cum funcţionează

De vreme ce şi-au pus în cap cam toate ţările, agenţiile şi dictatorii din lume, ISIS a trebuit să dezvolte un sistem de mesagerie secret, construit de la zero, astfel încât membrii grupării...
Autor: Ionuţ Cataramă | 16.01.2016 | 18:03
Aplicaţia pentru Android a teroriştilor! Cum se numeşte şi cum funcţionează

De vreme ce şi-au pus în cap cam toate ţările, agenţiile şi dictatorii din lume, ISIS a trebuit să dezvolte un sistem de mesagerie secret, construit de la zero, astfel încât membrii grupării să poată comunica între ei fără să fie depistaţi. Aşa cum v-aţi aşteptat, sistemul de mesagerie merge exclusiv pe Android.

Conform grupului de hacker GhostSec, se pare că ISIS foloseşte o aplicaţie de mesagerie criptată, numită Alwari. Aceasta utilizează sisteme arhaice de criptare, în comparaţie cu ce am găsi pe WhatsApp şi Telegram, însă, în ultima perioadă ISIS nu mai poate folosi mesageria modernă, de vreme ce Anonymous şi alte grupuri le bruiază constant comunicaţiile.

Culmea este că site-uri precum Twitter şi Tumblr sunt în continuare centre de comunicaţii eficiente pentru grupul extremist, în ciuda eforturilor pe care le fac unele organizaţii de-a le bloca accesul şi pe asemenea pagini.

Sursă: www.romaniatv.net

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!