News

Aplicația prin care poți compara ofertele furnizorilor de gaze naturale din România. Anunțul ANRE

22.09.2020 | 16:04
Aplicatia prin care poti compara ofertele furnizorilor de gaze naturale din Romania Anuntul ANRE
ADVERTISEMENT

Pentru a crește gradul de informare al clienților, Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) anunță că aplicația prin care se compara ofertele furnizorilor de gaze naturale din România a fost actualizată.

Prin această măsură, instituția de reglementare vizează să ofere clienților finali posibilitatea de a se informa cât mai corect și complet cu privire la ofertele-tip de furnizare a gazelor naturale existente pe piață.

ADVERTISEMENT

Pe aplicația îmbunătățită, utilizatorii pot accesa, în mod direct și centralizat, toate informațiile necesare privind documentele obligatorii încheierii contractelor de furnizare a gazelor naturale.

Aplicația care compara ofertele furnizorilor de gaze naturale din România. Anunțul ANRE

Cu ajutorul noului portal informațional, clienții pot vizualiza sau descărca modelul de contract de furnizare sau documentele necesare încheierii contractelor, pot să se informeze cu privire la modalitatea de transmitere către furnizori a documentelor necesare încheierii contractelor de furnizare şi pot vizualiza cu uşurinţă principalele informaţii cuprinse în oferta-tip.

ADVERTISEMENT

Aplicația ANRE va ajuta foarte mult cetățenii în compararea ofertelor diferiților furnizor. Mai exact, utilizatorii pot introduce datele referitoare la consumul lunar şi la preţul de furnizare din contractul actual, astfel putând să vizualizeze informaţii comparative utile în alegerea ofertei-tip care corespunde cel mai bine nevoilor lor.

Rezultatul comparației va lua în calcul şi valoarea lunară a componentei fixe (abonamentului), dacă aceasta există, anunță Agerpres.

ADVERTISEMENT

În același timp, furnizorii de gaze naturale care au în portofoliu clienți finali pot introduce în baza de date a Comparatorului şi ofertele-tip care au caracteristici particulare, ca de exemplu cele destinate doar pentru clienţii din anumite sisteme de distribuţie a gazelor naturale, cele care cuprind anumite reduceri pe o perioadă de timp sau cele care au un preţ fix al gazelor naturale pe anumită perioadă de timp.

Cum apar ofertele furnizorilor

Ofertele-tip afișate utilizatorilor conform criteriilor de selecţie introduse de utilizator pot fi ordonate descrescător sau crescător după fiecare valoare afişată, ca de exemplu în funcţie de prețul gazelor naturale, de tariful de transport, de preţul de furnizare, de estimarea valorii facturii lunare, de valoarea economiei/costului suplimentar lunar etc.

ADVERTISEMENT

Într-un comunicat emis pe site-ul oficial, ”ANRE reiterează obligaţia furnizorilor de gaze naturale de a respecta prevederile Ordinului președintelui ANRE nr. 106/2014 privind modalitățile de informare a clienţilor finali de către furnizorii de gaze naturale cu privire la condiţiile comerciale de furnizare a gazelor naturale, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul introducerii tuturor ofertelor-tip elaborate şi publicate pe pagina proprie de internet şi în baza de date a aplicaţiei web „Comparator oferte-tip de furnizare a gazelor naturale“.

ADVERTISEMENT