Aplicația Zoom a explodat în pandemie! Este mai bine cotată la bursă decât primele 7 companii aeriene din lume!

SPECIAL FANATIK
Marian Popovici   
în HotNews
25/05/2020, 11:11
Aplicația Zoom a explodat în pandemie! Este mai bine cotată la bursă decât primele 7 companii aeriene din lume! SPECIAL FANATIK
Aplicația Zoom a explodat în pandemie! Este mai bine cotată la bursă decât primele 7 companii aeriene din lume! Sursa: hepta.ro

Zoom Video Communications, furnizorul de conferințe video care a câștigat o popularitate uriașă în pandemia de COVID-19, valorează mai mult la bursă decât cele mai mari șapte companii aeriene din lume. Prin acest exemplu se subliniază divergența uriașă între aplicațiile de teleconferință și industria de turism. 

Aplicația Zoom a explodat în pandemie! Este mai bine cotată la bursă decât primele 7 companii aeriene din lume!

Valoarea de piață a companiei Zoom a crescut până la 48,8 miliarde de dolari în luna mai, comparativ cu o evaluare la 46,2 miliarde de dolari a companiilor aeriene de top din lume după venituri: Southwest Airlines, Delta, United, IAG, Lufthansa, American Airlines și Air France.

Aplicația de teleconferință din Statele Unite, care a intrat pe bursă în aprilie 2019, a devenit una dintre cele mai descărcate aplicații de pe Google Play și Apple App Store, după ce măsurile de carantină au obligat companiile să lucreze de acasă folosind aplicațiile de teleconferință. Iar Zoom a ieșit marele câștigător din această situație.

Popularitatea aplicației de teleconferință amplifică îngrijorările care spun că aceste călătorii de afaceri se vor retrage încet de pe piață!

În schimb, restricțiile de călătorie au influențat industria aviației, ceea ce a dus la o cădere dramatică pe piață a celor mai mari jucători din Statele Unite ale Americii și Europa. În timp ce cererea aplicațiilor de teleconferință a urcat vertiginos, pe măsură ce companiile se conectează cu angajații și clienții în online, călătoriile aeriene globle s-au oprit apropae de tot.

Popularitatea aplicației de teleconferință pare să sublinieze îngrijorările care spun că aceste călătorii de afaceri se vor retrage încet de pe piață, chiar și după ce noul coronavirus va putea fi controlat.

Pandemia a transformat normele corporative de lucru și a normalizat ideea de a munci de acasă, accelerând transformarea digitală care trebuia să se facă în câțitva ani într-un interval de doar 2-3 luni. Însă, există și alții care susțin că tehnologia nu poate elimina nevoia interacțiunii față în față, în special în situații de afaceri critice, precum semnarea contractului.

Aplicația Zoom a explodat în pandemie! Este mai bine cotată la bursă decât primele 7 companii aeriene din lume!
Aplicația Zoom a explodat în pandemie! Este mai bine cotată la bursă decât primele 7 companii aeriene din lume!

Cum va arăta Zoom după pandemie?

Însă, rămâne de văzut dacă succesul înregistrat în perioada recentă de Zoom va putea rămâne și după pandemie.

Măsurile de securitate ale aplicației au creat o controversă globală după o serie de incidente în care mai multe persoane neinvitate au deturnat conversațiile. Asta a dus la mai multe companii și guverne care să le interzică angajaților să utilizeze aplicația.

În acest moment, mai multe guverne din întreaga lume au relaxat măsurile, iar industria aviatică începe să contureze anevoiosul drum spre restart. În industria aviatică, la fel cum se întâmplă în multe alte industrii, vor fi mai multe reguli schimbate în era post-COVID.

Închide ×